Akşener, gelinen noktada Türk siyasetinde milletin konuşulmadığını ifade ederek, “Milletin geleceği konuşulmuyor.  Varsa yoksa makam sahiplerinin kaybetme telaşları konuşuluyor. O makamlardan nemalananların karın ağrıları konuşuluyor.” dedi.

Kendileri için siyasetin milletine, memleketine faydalı iş yapabilmek olduğunu söyleyen Akşener, “Milletinin derdini, dert edinmek mutluluğuyla, mutlu olabilmektir.  Milletin gösterdiği istikamete yürümek, milletin teveccühüne, mazhar olmak için durmadan çalışmaktır. Milletin sesini duymak, duyurmak gerektiği yerde de, en gür sesle, haykırmaktır.” diye konuştu.

Akşener, milletin siyasete mecbur olmadığına değinerek, “Bu vicdansız siyasete, mecbur değilsiniz. Bu vasat siyasete, mecbur değilsiniz. Ülkemiz için; güvenliği, özgürlüğe, kalkınmayı, adalete vatan sevgisini de, demokrasiye tercih etmeye, mecbur değilsiniz. Milletin istikbali için değil, kendi ikballeri için çalışanlara mecbur değilsiniz.” ifadelerini kullandı.

İstanbul’un kadim bir şehir olduğunu dile getiren Akşener, açıklamasına şöyle devam etti:

“İstanbul, tarihimizi, sırtında taşıyan bir şehir ve İstanbul, Peygamber Efendimizin müjdesine, Fatih Sultan Mehmet Han’ımızın cesaretine, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün iradesine şahit olan bir şehir.  Bu yüzden, İstanbul, bizim için kutsal emanet demektir. İstanbul, bizim için şanlı medeniyet demektir. İstanbul, bizim için Türk tarihinin serveti demektir.”

Hibya Haber Ajansı