Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen şubat ayı kültür sanat etkinlikleri Ofis Sanat Merkezi’nde devam etti. Moderatörlüğünü akademisyen Doç. Dr. Harun Kuşlu’nun yaptığı söyleşiye akademisyen Prof. Dr. Ömer Türker konuk olarak katıldı.

Prof. Dr. Türker ve Doç Dr. Kuşlu, İslami düşünce alanında derin bir yolculuğa çıkarak katılımcılara insan hayatına İslam düsturuyla yön vermenin ve bu anlayışla bir karakter ortaya koymanın önemi anlatılırken İslam tarihine dair önemli notlar paylaşıldı.

İslam geçmişinden bahseden Prof. Dr. Türker, “Genel olarak İslam düşüncesinden bahsettiğimizde sanki tek bir gelenekten bahsediyormuşçasına ‘İslam Düşünce Geleneği’ tabirini kullanırız ama gerçekte İslam medeniyeti kendi içinde hem farklı alanlarda hem de tek tek her alanın kendi içinde çeşitli düşünce geleneklerini barındırır.” ifadelerini kullandı.

Kültür Dairesi’nden yapılan açıklamada, “Sakarya’da kültür ve her türlü sanat faaliyetini hemşerilerimize ulaştırılması adına çalışmalarımıza devam ediyoruz. Şubat ayı programlarımızda birbirinden kıymetli sanatçıları, oyuncuları, Türkiye’ye mal olmuş değerli isimleri misafir ediyoruz. Tüm hemşerilerimizi düzenlediğimiz programlarımıza katılmaya davet ediyoruz.” dedi.

Hibya Haber Ajansı