Altın geçtiğimiz haftayı da kayıpla tamamlayarak üst üste ikinci haftayı da kayıpla kapatmış oldu. Hafta içinde 2000 dolar/onsun altını test eden sarı maden, 1984 dolar/onsla son bir ayın en düşük seviyesini kaydetmiş oldu. Haftanın son gününde ÜFE verisi beklentilerin üzerinde gelmesi, ABD’de ekonomisinde henüz güçlü bir yavaşlama olmadığını işaret ederken altının buna tepkisi pozitif yönlü oldu. Ancak altın haftayı 2000 dolar/onsun üzerinde kapatmış olsa da 2013 dolar/onsla tamamladığı haftada yüzde 0,5 kaybı hanesine yazmaktan kaçamadı.

Gümüş ise geçtiğimiz hafta altından ayrışarak son iki ayın en güçlü kapanışını yaptığı haftayı geride bıraktı. 22,60 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan beyaz maden, hafta içinde 21,93 dolar/ons seviyesine kadar çekilmesine rağmen toparlamaya bildi. 23,41 dolar/ons seviyesinde kapanış yapmayı başaran beyaz maden, yüzde 3,6 kazançla seansı tamamladı.

Platin de haftayı kazançla tamamlayan bir diğer kıymetli maden olurken, iki haftalık kaybına son vermiş oldu. 874 dolar/ons seviyesinden haftaya başlayan platin,908 dolar/onstan kapanış yaparak yüzde 3,9 kazancı hanesine yazdı.

Paladyum geçtiğimiz haftanın en çok değer kazanan kıymetli madeni olurken, yüzde 10’nun üzerinde kazanım elde etti. 859 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan paladyum, 949 dolar/onstan kapanış yaparak yüzde 10,5 kazancı hanesine yazdı.

Kaynak Troy

Hibya Haber Ajansı