Antalya'da düzenlenen Savunma ve Havacılık Sanayiinde Küresel Stratejiler Konferansı’na katılan FNSS Savunma Sistemleri Genel Müdürü ve CEO’su Kadir Nail Kurt, Hibya Haber Ajansı'na açıklamalarda bulundu.

Uzmanlık alanlarının kara sistemleri ve bunlarda kullanılan silah sistemleri üzerine olduğunu belirten FNSS Savunma Sistemleri Genel Müdürü Kurt, “Biz şirket olarak özellikle ihracatta Türk savunma sanayisinde öncü bir rol üstlenmiş durumdayız.” dedi.

İlk savunma sanayi sistem ihracatını 1997 yılında Birleşik Arap Emirlikleri’ne gerçekleştirdiklerini dile getiren Kurt, “Ayrıca 2000 yılında o dönem için en büyük savunma sanayi ihracatı olan Malezya Sözleşmemiz imzalandı. Bu bağlamda Türkiye’nin ilk teknoloji transferi anlaşmasıdır.  2004 yılında Suudi Arabistan’la imzalamaya başladığımız sözleşmelerle yine yurt dışında askeri bir fabrika işleten ve 15 yıl boyunca üretim yapan ilk şirket konumundayız.” diye konuştu.

FNSS Savunma Sistemleri Genel Müdürü Kurt, bölgesel olarak Ortadoğu, Uzakdoğu, Doğu Avrupa ve Türki Cumhuriyetleri ile çalıştıklarını ama Uzakdoğu ve Güneydoğu Asya’da daha ağırlıklı olarak çalıştıklarını söyledi.

Kara sistemleri ve kara platformlarında öncü bir şirket olduklarının altını çizen Kurt, “FNSS Türkiye’de kurulan ilk özel savunma sanayi şirketi olma özelliğini taşıyor. İhracat anlamında çok büyük başarılarımız var.” ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı