Lider dijital varlık ticaret platformlarından Bitfinex, El Salvador'da TorogozDev tarafından hazırlanan yeni bir lightning node'un başlatıldığını duyurdu. TorogozDev'in El Salvador'da Bitcoin kullanımını yaygınlaştırmaya yönelik atılan yenilikçi adımların önemli bir parçası olarak öne çıkan ve sponsorluğunu Bitfinex'in üstlendiği bu oluşum, aynı zamanda şirketin teknik Bitcoin eğitimi ve iş eğitiminde çığır açan projeleri destekleme konusundaki kararlılığını da gösteriyor.

TorogozDev’in lightning node, bu proje için bir dönüm noktası olarak görülüyor. Ayrıca bu gelişme, El Salvador'un Bitcoin'i benimseme ve 2021'de ülkede yasal ödeme aracı haline getirme konusundaki rolüyle de paralellik gösteriyor. Aynı zamanda küresel Bitcoin ağına erişilebilirliğin daha da güçlendirilmesine yardımcı olan bu gelişme, ağ güvenliği ve merkeziyetsizliğe de katkıda bulunuyor.

Lightning node’a ilişkin açıklamalarda bulunan Bitfinex CTO’su Paolo Ardoino, "TorogozDev'in ilk lightning node’unu duyurmasından dolayı oldukça mutluyuz. Bunu yalnızca teknolojik bir gelişme olarak görmüyoruz. Sınırsız ve özgür erişime olanak sağlayan bir para biriminin gerçek potansiyelinin farkına varılması noktasında atılmış önemli bir adım olarak da görüyoruz. Bu gelişme aynı zamanda Bitfinex’in Bitcoin aracılığıyla finansal özgürlüğü teşvik etme misyonunun da önemli bir yansıması.” dedi.

TorogozDev, Bitcoin ve lightning network geliştirme konusunda teknik eğitim sağlamaya odaklanan kar amacı gütmeyen bir eğitim programı olarak öne çıkıyor. Bitfinex'in TorogozDev burs programına sponsorluğu ve lightning node aynı zamanda El Salvador'da Bitcoin'in kullanımının geliştirilmesine yardımcı olmak için çeşitli kuruluşlarla iş birliği yapmanın önemini ortaya çıkarıyor.

TorogozDev Kurucu Ortağı Ishi ise şunları ekledi:

“Yeni lightning node, şirketlerin ve kullanıcıların Bitcoin ödemelerini kabul etmelerine ve yapmalarına yardımcı olma yolculuğumuzda oldukça önemli bir gelişme. El Salvador'da Bitcoin'in benimsenmesini teşvik etmek ve mümkün kılmak için yerel yeteneklere ve profesyonellere erişimi kolaylaştırmak istiyoruz. Bireylere küresel Bitcoin ekonomisine katılabilmeleri için teknik eğitim sağlayarak Bitfinex gibi şirketlerin El Salvador'da nitelikli Bitcoin geliştiricilerini işe almalarına yardımcı olmayı hedefliyoruz. Bitfinex'in programımıza verdiği destek bunu mümkün kılmada etkili oldu. Bu yeni node El Salvador'un Bitcoin ağını aktif olarak güçlendirmesini ve merkezileştirmesini sağlayacak, dünya çapında konuşlandırılan lightning node networklere katkıda bulunacaktır. Bu girişim, küresel Lightning ağına önemli bir katkıda bulunmasının yanında, Torogoz için de gurur verici bir başarı oldu. Bu, teknolojik ilerlemeye olan bağlılığımızı ve öğrencilerimizin kritik Bitcoin altyapısını yönetme ve işletme konusunda kapsamlı eğitimini yansıtıyor.”

Hibya Haber Ajansı