Antalya'da düzenlenen Savunma ve Havacılık Sanayiinde Küresel Stratejiler Konferansı’na katılan STM Genel Müdürü Özgür Güleryüz, Hibya Haber Ajansı'na açıklama yaptı.

Güleryüz, en büyük motivasyonlarının ihracatı artırabilmek olduğunu ifade ederek, "Bizler STM olarak Türkiye savunma sanayiinin önemli ekosisteminin bir parçasıyız. Birçok alanda faaliyet gösteriyoruz. Bu çalıştayla beraber  hepimizin amacı aslında ülkemizin savunmadaki tam bağımsızlığını yürütmek için yaptığımız çalışmaları bir şekilde ihracatta da kanatlandırarak ekonomik anlamda ülkemize katkı sağlayabilmek. Adım adım başarıları artıracağız. Şu anda Ukrayna için ürettiğimiz çalışmalar var, başka ülkelerle görüşmelerimiz var. Bunların sayısı giderek artacak diye düşünüyoruz. " dedi.

"Kendimize güvenimiz var."

Ülkelerle yürütülen iyi ilişkiler sayesinde, Savunma Sanayii Başkanlığı ve devletin desteğiyle ihracatı giderek artıracaklarının altını çizen STM Genel Müdürü Özgür Güleryüz, şunları dile getirdi:

"Biz savunma sanayii ekosistemi olarak gerçekten yetkinlik olarak kendimizi önemli bir yere getirdiğimizi düşünüyoruz. Artık kendimize güvenimizde var. Özellikle dost müttefik ülkelerin ihtiyaçlarına yönelik  olarak mühendislik çözümler üretebilecek, yeni teknolojiler geliştirebilecek ve bunları müşterilerimizin ihtiyaçlarına göre uyarlayabilecek alt yapılara sahibiz."

Özgür Güleryüz, Kargu'nun 2018’den beri Türk Silahlı Kuvvetleri'nin envanterinde yer aldığını belirterek  Kargu'nun10’dan fazla ülkeye ihraç edildiğini ve giderek talebin arttığını vurguladı.

Savunma sanayii ürünlerindeki en kritik hususlardan bir tanesinin 'sahada kendini ispatlayabilmek' olduğunu söyleyen Güleryüz, STM'nin İHA'larından Kargu’nun öyle bir avantajı olduğunu söyledi.

STM Genel Müdürü Özgür Güleryüz, bir taraftan savunma sanayiinde Türkiye'nin tam bağımsızlığını sağlarken bir taraftan da ihracat anlamında önemli katkılar sağlayacaklarını ifade etti. Güleryüz,  "Orta Doğu ülkeleriyle çok yakın ilişkilerimiz var, kendilerimizi daha fazla anlatmaya çalışıyor, onların ihtiyaçlarını anlamaya çalışıyoruz." dedi.

STM'nin avantajalrına da değinen Özgür Güleryüz, "Askeri derecelikle ülkemizin en büyük firmasıyız. Ama kendimize ait tersanemiz yok. Biz mühendislik firmasıyız. Geliştirdiğimiz her ürün STM tasarımıdır. Dost ve müttefik ülkelerle ilişkileri yakın ve sıkı tutarak aslında onların ihtiyaçlarını daha fazla karşılayabilecek yapıya kavuştuk adım adım ihracat başarılarını artıracağımızı düşünüyoruz." ifadelerine yer verdi.

Hibya Haber Ajansı