Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Riha İl Örgütü, belediye eşbaşkan adaylarını kitlesel olarak karşıladı. Dün Ankara'da gerçekleşen aday tanıtım toplantısına katılan eşbaşkan adayları bugün Riha'ya döndü. Kent girişinde yüzlerce araç ile karşılanan adaylar, kentte araç konvoyu ile tur attı. Kent turu öncesi merkez Karaköprü ilçesi Badilli Mahallesinde bulunan bir alanda adaylar halkı selamladı.  Karşılamaya katılan kadınların ulusal elbiseleri ile katılması renkli görüntüler oluşturdu. Karşılamaya kent milletvekilleri Ömer Öcalan, Mithat Sancar ve Dilan Kunt Ayan'ın yanı sıra Riha Barış Anneleri Meclisi üyeleri, demokratik kitle örgütü temsilcileri ve çok sayıda kişi katıldı. Etkinlik demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenlerin anısına saygı duruşu ile başladı.

DEM Parti ve DBP il eşbaşkanlarının kitleyi selamlaması sonrası konuşan DEM Parti Riha Milletvekili Mithat Sancar, Özgürlük Yürüyüşünün devam ettiğini belirterek "Riha yerel seçimlerde demokratik çözüm için iradesini en güçlü şekilde ortaya koyacaktır. Bütün Türkiye'ye örnek bir yerel yönetim anlayışı kazandıracağız. Demokratik bir belediye anlayışını Riha'ya kazandırmak için geliyoruz. Dem dem a Riha'ya" dedi.

‘RİHA İÇİN DEM ZAMANI GELDİ’

Ardından söz alan DEM Parti Riha Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayı Gülser Yıldırım, Riha'nın tarihsel önemine değinerek "Riha güneşimizin doğduğu topraklar. Güneşimize bin selam olsun. Açlık grevinde olan arkadaşlara güneşin topraklarından selam olsun. Artır Riha için DEM zamanı geldi. Tekçi anlayışı ortadan kaldırmak için geliyoruz. Bizim inancımız tam. Biz halkımıza inanıyoruz. 'Kadın özgür olursa toplum özgür olur' diyor bilge, toplumu özgür kılmaya hazırız" diye konuştu.

‘DAHA GÜÇLÜYÜZ’

DEM Parti Riha Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Celalettin Erkmen ise kitleyi 3 dilde selamlayarak "DEM bizim demimiz. Artık tekçi anlayışa son verip demokratik bir yerel yönetim anlayışını kazandırmak için geliyoruz. Her zaman olduğundan daha güçlüyüz. Hep birlikte çağ dışı, bizi yok sayan yapıya karşı demokratik belediyeyi inşa edeceğiz. 'Ya özgür yaşayacağız ya da bu yaşamı yaşanmamış sayacağız' diyen bir anlayışın yoldaşlarıyız. Riha'yı huzur kentine dönüştürmekte kararlıyız" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından kent merkezinde saatlerce süren, yüzlerce aracın katıldığı kent konvoyu gerçekleştirildi. Konvoyu geçtiği yerlerde yurttaşlar zafer işareti ve zılgıtlar ile destek verdi. Saatlerce süren konvoy etkinliği merkez Haliliye ilçesi Uçaksavar Kavşağı’nda yer alan DEM Parti İl Örgütü önünde son buldu.

DEM PARTİ