Esenyurt Belediyesi bünyesinde bulunan tüm kreşlerde çocuklara “Afet Farkındalık Eğitimi” veriliyor. Alanında uzman drama öğretmenleri tarafından verilen eğitimde; deprem, sel ve yangın gibi afet durumlarında çocuklara neler yapılması gerektiği anlatılıyor. Kısa oyunlar şeklinde verilen bu eğitimlerle minikler, acil durumlarda neler yapması gerektiğini kapsamlı bir şekilde öğrenme fırsatı buluyor.

“Eğitimler hız kesmeden devam edecek”

Esenyurt Belediyesi Afet İşleri Müdürü Gülşah Daş, Afet Farkındalık Eğitimi’nin hız kesmeden devam edeceğini belirterek şunları söyledi:

‘’Biz Afet İşleri Müdürlüğü, Kültür Müdürlüğü ve Kreş Müdürlüğü olarak Esenyurt Belediyesi bünyesinde bulunan 11 kreşimizde Afet Farkındalık Eğitimi çalışmalarına başladık. Drama şeklinde verdiğimiz eğitimlerle afetlerden korunmanın yöntemlerini çocuklara eğlenceli bir şekilde öğretiyoruz. Ayrıca çocuklar sayesinde evlerdeki bireylere daha kolay ulaşıyor, eğitimlerin önemini onlara da dolaylı yoldan aktarmış oluyoruz. Bu konuda Belediye Başkanımız Kemal Deniz Bozkurt başta olmak üzere emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ederim.’’

 

Hibya Haber Ajansı