Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, eğitimde fırsat eşitliği ve meslek edinme konularına büyük önem verdiklerini vurgulayarak, büyükşehir belediyesi olarak KOMEK ve ASEM’ler aracılığıyla her kesime hitap eden geniş bir yelpazede eğitim imkanı sunduklarını söyledi. 

2024 Bahar Dönemi’nde Konya merkezde ve ilçelerde 83 kurs merkezinde 93 bin 379 kursiyerin KOMEK’e kayıt yaptırdığını kaydeden Başkan Altay, “Hemşehrilerimizin hem yüz yüze hem de uzaktan eğitimle, herkesin ihtiyaçlarına uygun bir şekilde eğitim almalarını sağlıyoruz. Amacımız, kursiyerlerin kendilerini geliştirmelerine ve iş hayatına daha donanımlı bir şekilde katılmalarına destek olmak.” ifadelerini kullandı.

Bugüne kadar vermiş olduğu 725 branşa ek olarak her dönem kendini yenileyen KOMEK, yeni dönemde de hizmet içi eğitim programlarıyla ve yerel istişare görüşmeleriyle branş sayısını artırarak daha fazla eğitim alanına yer açıyor. Yüz yüze eğitimin yanında havuz, spor, reformer pilatese kayıt olan 84 bin 606 kursiyerin eğitimi 14 Haziran’a kadar devam edecek.

2024 Bahar Döneminde KUZEM’de; 3D Studio Max, Flutter ile Mobil Programlama, Autocad, C++ Programlama, Dış Ticaret, E-Ticaret, Diksiyon, Bilgisayar Destekli Ön Muhasebe, Empati ve İletişim, Kişisel İmaj ve Profesyonel Duruş ve daha birçok branşta eğitimler verilecek. Bunların yanında İngilizce, İspanyolca, Arapça, Fransızca, Çince ve Japonca gibi yabancı dillerde de eğitimler gerçekleşiyor.

Kayıtların, 11 Haziran’da internet adresinden online olarak alınacağı Genç KOMEK Yaz Dönemi eğitimleri de 1 Temmuz itibariyle başlayacak.

Hibya Haber Ajansı