Başkent Gençlik Meclisi tarafından gençlerin yerel karar alma süreçlerine dâhil olması için geliştirilen Yerel Diplomasi Programı kapsamında “Model Başkent” simülasyonu Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlendi.

Büyükşehir Belediyesi Meclis üye sayısı göz önünde bulundurularak oluşturulan 4 farklı hayali siyasi partiyi temsil eden gruplar, bir gün boyunca 10 farklı komisyon ile Ankara’da artan göçlerin neden olduğu sorunlara çözümler üretti.

Göç olgusu “Model Başkent” simülasyonunda

Ankara’nın son yıllarda hem iç hem de dış göç almasının neden olduğu kentsel problemlerin giderilmesi amacıyla 147 Gençlik Meclisi üyesi ‘Model Başkent’ simülasyonuyla bir araya geldi.

“Ankara’da Göç” konusunun masaya yatırıldığı etkinlikte muhafazakâr, liberal, milliyetçi ve sosyal demokratlar; Gençlik Politikaları, Toplu Ulaşım, İnsan Hakları, Kent İmar ve Estetiği, Sanat-Kültür, AB ve Dış İlişkiler, Kadın Erkek Fırsat Eşitliği, Sosyal Hizmetler, Çevre, Sağlık ve İklim ile Hukuk ve Tarifeler Komisyonları altında raporlar hazırladı, kararlar aldı ve önergeler sundu.

Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nu dolduran gençler her bir komisyonda oluşturulan raporlara son şeklini vererek hep birlikte oyladı. En sonunda ortaya çıkan 10 farklı rapor bir araya getirilecek ve tek bir rapor halinde karar alıcılara çözüm raporu olarak iletilecek.

Hibya Haber Ajansı