Ankara Büyükşehir Belediyesi, kültür ve sanat etkinlikleri ile Başkentlileri buluşturmaya devam ediyor. Bu kapsamda Gençlik Parkı Büyük Sahne’de “4. Kadın Oyunları FestivaliBüyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde başladı.   

Büyükşehir Belediyesi kadınların yanında

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı ve Atölye Kültür Sanat Organizasyonu iş birliğiyle bu sene dördüncüsü düzenlenen etkinlik, Türkiye ile Avrupa’nın tek kadın temalı tiyatro festivali olma özelliğini taşıyor.

Festival bu yıl altı kentte sanatseverlerle buluşacak. Ankara’dan sonra sırasıyla Aydın, Bandırma, Konyaaltı, Çanakkale ve Ayvalık'ta yapılacak olan Kadın Oyunları Festivali’nde kadın temalı nitelikli tiyatro oyunları sahnelenecek.

Shakespeare ve Dostoyevski’nin eserlerinden uyarlanan oyunlar sanatseverlerle buluşuyor

Festival, William Shakespeare'in Macbeth’inden uyarlanan “Şatonun Altında” adlı ödüllü oyunla başlayacak ve 20 Şubat Salı günü Fyodor Dostoyevski’nin eserinden uyarlanan “Uysal Kadın”la devam edecek. Festivalin son 2 gününde ise Jülide Kural’ın yazıp yönettiği “Ben Rosa Luxemburg” ve Ayça Güçlüyeten’in yazdığı Emre Saka’nın yönettiği “Disko Topu” oyunları seyirciyle buluşacak. 

Hibya Haber Ajansı