İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından, Avrupa Birliği desteğiyle gerçekleştirilen Ortaklaşa: Kültür, Diyalog ve Destek Programı kapsamında desteklenen “Çekirdek Eskişehir” projesinin uygulamasına 1 Kasım 2023 tarihinde başlandı.

Kasım 2024'e kadar devam edecek proje boyunca Eskişehir'de Kentpark içinde bulunan belediyeye ait bir mülkün disiplinlerarası, erişilebilir ve çok fonksiyonlu bir kültür sanat mekanına dönüşümü için gerekli tasarım planı ortaya çıkarılacak.    

Bu tasarım planı katılımcı bir süreçle, yerel ve ulusal kültür-sanat aktörlerinin katkıları ile oluşturulacak.

Çekirdek Eskişehir’in saha çalışmasının ilk gününde yürütücü Puruli Kültür Sanat Derneği, proje ortağı Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, iştirakçi Urban.koop temsilcileri ve proje danışmanları Büyükşehir Belediyesi'nde bir araya geldi. Toplantıda projenin amaçları, faaliyetleri ve gelecek dönem faaliyetlerine ilişkin tartışmalar yürütüldü.

Saha çalışmasının ikinci gününde Eskişehirli kültür-sanat inisiyatifleri, sanatçılar, sivil toplum örgütleri temsilcileri, akademisyenler ve belediye temsilcileri bir araya gelerek proje mekanını yerinde ziyaret ettiler.   

Çalışmanın son gününde ise aynı katılımcılar ile Haller Gençlik Merkezi’nde bir araya gelindi ve odak grup çalışmaları yürütüldü. Çekirdek Eskişehir’in mimari tasarım, kültür-sanat programı ve yönetişim modeli olmak üzere 3 bileşeni üzerine tartışmalar yapıldı. Proje ekibi tarafından raporlanan bu tartışmalar, önümüzdeki günlerde tüm katılımcılar ile paylaşılacak.

Hibya Haber Ajansı