Karal, emekli bayram ikramiyesinin 3 bin liraya yükseltilmesine ilişkin kanun teklifinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunulduğunu anımsattı.

Emekli bayram ikramiyelerinin ilk olarak 2018 Haziran ayında verildiğini hatırlatan Milletvekili Karal, o dönemde asgari ücretin 1603 lira olduğunu belirterek, ikramiyenin asgari ücretin yüzde 62’sine tekabül ettiğini söyledi. Yasalaşması halinde emekli ikramiyesinin 3 bin liraya çıkacağını kaydeden Karal, bu rakamın şu anki asgari ücretin ise yüzde 17’sine karşılık geldiğini aktardı.

Karal, emekli bayram ikramiyesinin en az 10 bin lira olması gerektiğini ifade etti. 2018 ile 2024 yılı emekli bayram ikramiyelerini tablo halinde karşılaştıran Karal, şu bilgileri verdi:

“Torunlarına harçlık verebilmek, bayram şekeri alabilmek, belki bir kurban kesebilmek için umutla bekledikleri bayram ikramiyesi 6 yılda pula döndü. Emeklilerimiz 2018’te bayram ikramiyesiyle 5,20 gram altın alabiliyorken, bugün ise ancak ve ancak 1,5 gram altına alabilecek. Bu da demek oluyor ki emeklinin bayram ikramiyesinden 425 ekmek, 16,5 kilo et, 90 litre mazot, 116 dolar, 3,7 gram altın başkalarının cebine gitti. Ne yazık ki tablo içler acısı. Lütufmuş gibi verilen bayram ikramiyesi de maaşlar gibi eridi, gitti.”

Hibya Haber Ajansı