Çin'in Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi'nde 2023 yılında yetiştirilen su ürünlerinin internet üzerinden yapılan perakende satışları, yüzde 106,26'lık bir yıllık artışla 395 milyon yuanı buldu. 

"Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi E-ticaret Geliştirme Araştırma Raporu"na göre, son yıllarda su ürünleri yetiştiriciliği zincirinin geliştirilmesi ve modern işleme ile nakliye yöntemlerinin uygulanması sayesinde, su ürünleri sektörü Xinjiang'ın kırsal kesiminin canlanmasına ve çiftçilerin gelirlerinin sürdürülebilir ve istikrarlı bir şekilde artırılmasına katkıda bulunan özel bir sektör haline geldi. 

Çin’in denizden en uzak olan bölgesi olan Xinjiang’da yetiştirilen balıklar, karidesler ve yengeçler, Tanrı Dağları'nı aşarak dünyanın dört bir yanındaki sofralara ulaşıyor. İlgili işletmelerin istatistiklerine göre, 2021'den Ağustos 2023'e kadar Xinjiang'da kayıtlı su ürünleri ihracatı yapan işletmeler, toplam 9 bin 773 ton su ürünü sattı. Bunların bin 291 tonu, başta Japonya, Rusya ve Singapur olmak üzere çeşitli ülkelere ihraç edildi.

Hibya Haber Ajansı