Yerel yönetim hizmetleri kapsamında sanayi ve üretimin merkezi Kayseri’de istihdama katkı sağlayan firmalarla bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kilim Mobilya, Hasplast ve Asilev Mobilya’yı ziyaret ederek yönetici ve çalışanlarla bir süre görüştü.

Daha sonra plastik ve ambalaj sektöründe şehrin ve ülkenin önde gelen firmalarından olan Hasplast’ı ziyaret eden Başkan Büyükkılıç ve beraberindeki heyet, firma sahibinden üretim bandındaki işler hakkında bilgiler aldı.

Fabrikada sofralarına konuk olduğu personel ile birlikte yemek yiyen Başkan Büyükkılıç, “Bizleri burada misafir ettiğiniz için teşekkür ediyoruz. Buralar güvenli liman, sizlerin ürettiği ürünleri gerek ihracat gerekse ülke içerisinde değerlendirmek suretiyle ekonomimize en büyük katkıyı sağlayan fabrikalarımızdan birisidir.” diye konuştu.

Kayseri’nin şehircilik bağlamında iyi bir noktada olduğunu kaydeden Büyükkılıç, “Ticaret ve sanayi alanında belediyeler olarak üzerimize düşen ne varsa onu yapma yönünde irade gösterirken şehrimizi sağlık, turizm, kültür, spor, eğitim gibi alanlarda da en iyi noktaya taşımak için gece gündüz çalışmaya gayret ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

6 Şubat depremleri sürecinde Kayseri’nin örnek hayırseverliğine de değinen Büyükkılıç, “14 milyon insanı ilgilendiren deprem konusunda üzerimize düşenden daha fazlasını yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Biz sizleri seviyoruz, birliğimiz, beraberliğimiz zenginliğimiz, bereketimiz diye görüyoruz.” şeklinde konuştu.

Hibya Haber Ajansı