Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışan personellere maaş müjdesinin ardından Başkan Beyazgül promosyon müjdesini de açıkladı. HAK-İŞ’e bağlı Hizmet İş Sendikası arasında yapılan toplu sözleşme ile en düşük işçi maaşı 34 bin lira oldu. 

 

Yüzde 107 oranındaki zam müjdesinin ardından Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, işçilere promosyon müjdesini de verdi. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışan kadrolu işçilere 31 bin, daimi işçilere ise 30 bin lira banka promosyonu verilecek.

 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, TBMM Başkanvekili ve Şanlıurfa Milletvekili Bekir Bozdağ ile AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri işçilerle buluştu. Hizmet İş Sendikası önünde toplanan binlerce işçi üst üste açıklanan maaş zammını halay çekerek kutladı.

 

Hizmet-İŞ Sendikası önünde toplanan binlerce işçi ‘’En büyük başkan bizim başkan, Başkan nerede biz oradayız, ne karagül ne kırmızıgül tek sevdamız Beyazgül, sloganları atarak Başkan Beyazgül’e sevgi selinde bulundu.

 

Her zaman işçi kardeşlerinin yanlarında olduklarını ve işçilerin haklarını gözeterek zam yaptıklarını anlatan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, ‘’Hizmet İş Sendikası ile yapılan sözleşmenin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Personellerimizi dinledik, hayatı gördük, yaşamları gördük. Bu işçi bizim işçimiz. Biz, biz bizeyiz. Biz büyük bir aileyiz. Biz kendi içimizde konuşuruz ve çözeriz. Birkaç işçi kardeşimizi evlerinde ziyaret ettim. Maaşlara zam yapılması talebi vardı. Burada sendika başkanlarım da vardı. O zaman da böyle bir zam beklemiyorlardı ve beklenen zammı verdik. Personellere verilenler bizleri en mutlu edenlerdir. Hepimiz Şanlıurfa’da yaşıyoruz ve sevgiyle yaşıyoruz, huzurla yaşıyoruz, birlikte yaşıyoruz. Biz şehrimizin emrindeyiz, işçimizin yanındayız. Önümüzdeki dönem göreceksiniz ilmik ilmik çalışacağız. Durmak yok hep beraber yola devam’’ diye konuştu. 

 

Hizmet İş Sendikası Şube Başkanı Seydi Eyyüpoğlu ise yaklaşık 2 aya yakın süren görüşmelerde alınan neticeden dolayı Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abiidn Beyazgül’e teşekkür etti.