Borsa İstanbul’da volatilite sürüyor. Bir önceki gün yaşanan değer kaybı sonrasında güne alıcılı başlayan BIST100 endeksinde gün boyunca pozitif hava korundu ve endeks günü %1.62 oranında değer kazanımı ile 9344.97 seviyesinden tamamladı.

Endekste orta vadeli yükseliş trendi etkisini sürdürüyor. Ancak son 7 haftadır süren güçlü yükseliş ve dolar bazlı grafiklerde önemli dirençler olarak gördüğümüz 311-312$ seviyelerine yaklaşılmış olması nedeniyle endekste volatilitenin arttığını düşünüyoruz.

Gelen satışların gün içi ile sınırlı kalması ve pozisyon değişimleri ile birlikte ana trendde şimdilik bir bozulma görmüyoruz.

Ancak yeni açılacak pozisyonlar için stop-loss seviyelerinin daha yakın tutulmasını öneriyoruz.

Dün etkili olan alımlar sonrasında güne alıcılı başlamasını beklediğimiz endekste 9250-9400 bandını ilk destek ve direnç seviyeleri olarak takip edeceğiz.

Geçtiğimiz günlerde satışların geldiği yer olan 9400’e yaklaşan hareketler sonrasında gün içi kar satışları görülebilir. Fakat bu direncin aşılması durumunda dolar bazlı grafiklerde direnç konumunda olan (312$) 9647 seviyesi ile son yükselen kanalın üst bandı konumunda olan 9680 seviyelerini üst dirençler olarak takip edeceğiz.

Kaynak A1 Capital

Hibya Haber Ajansı