Bakan Yerlikaya, 14 ilde FETÖ’ye yönelik eş zamanlı olarak gerçekleştirilen “Kıskaç-7” operasyonlarında 67 şüphelinin yakalandığını belirterek, “FETÖ’cülerin hiçbirine göz açtırmayacağız. Aziz milletimizin duası ve destekleriyle terör örgütleri ve onların iş birlikçilerinin nefeslerini keseceğiz.” dedi.

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı ve Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde; İl Emniyet Müdürlüklerince Antalya, Manisa, Ankara, Aydın, Konya, Artvin, İstanbul, Bilecik, Edirne, Uşak, Isparta, Şanlıurfa, Kırşehir ve Elazığ’da FETÖ’ye yönelik gerçekleştirilen ‘Kıskaç-7” operasyonlarına ilişkin bilgi veren Bakan Yerlikaya, şu ifadeleri kullandı:

“Şüphelilerin örgütün ‘güncel yapılanması’, sözde "askeri mahrem yapılanması" ve “emniyet mahrem yapılanması” içerisinde faaliyette bulundukları,  münferit sınav soruşturmaları kapsamında, sınav öncesinde soruların kendilerine verildiğine dair haklarında beyan bulunan ve mülakatlarda avantajlı olarak kodlandıkları, dijital materyallerle ifade ve teşhislerde adı geçen, FETÖ soruşturmaları kapsamında haklarında kesinleşmiş hapis cezası ve aranma kaydı bulunduğu tespit edildi.”

Bakan Yerlikaya, operasyonlar sonucunda çok miktarda para ve çok sayıda dijital materyal ile örgütsel dokümana el konulduğuna değinerek, açıklamasında “1 Haziran 2023’ten Günümüze kadar FETÖ’ye yönelik toplam 4 bin 22 operasyon düzenlendi. Operasyonlarda 6 bin 45 şüpheli yakalandı. Operasyonları gerçekleştiren kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin.” ifadelerine yer verdi.

Hibya Haber Ajansı