ABD'nin BM Büyükelçisi Linda Thomas-Greenfield "Hamas'ın rehineleri serbest bırakmasını öngören bir anlaşma olmaksızın derhal ve koşulsuz bir ateşkes talep etmek kalıcı bir barış getirmeyecektir" dedi. Filistin'in BM temsilcisi Riyad Mansur da, "Bugün bu veto ile İsrail'e verilen mesaj, işlediği cinayetlerin yanına kar kalmaya devam edebileceğidir" dedi.

New York Times'a göre yeni bir karar tasarısının engellenmesi "Amerika'nın İsrail'e verdiği sürekli ve güçlü destekle yalnızlığının altını çiziyor". Bu, mevcut çatışmaların başlamasından bu yana ABD'nin bir karar tasarısını veto ettiği üçüncü veto oldu.

ABD, 7 Ekim'de Hamas'ın İsrail'e düzenlediği saldırıda alınan rehinelerin serbest bırakılmasını sağlamak için gerekli olan karmaşık diplomasiyi destekleyeceğini söylediği taslağını sundu. Thomas-Greenfield diplomatların çatışmalara altı haftalık bir ara verilmesini sağlayacak bir anlaşma üzerinde çalıştıklarını ve bu anlaşmanın hazır olur olmaz BM Güvenlik Konseyi tarafından onaylanmasını umduklarını söyledi.

 

Hibya Haber Ajansı