Yatırımcılar Japonya'nın ticaret verilerini ve büyük üreticiler arasında bozulan iş öngörülerini değerlendirirken, Hong Kong hisse senetleri yüzde 3'ten fazla değer kazandı.

ABD hisse senedi vadeli işlemleri, Nvidia'daki düşüşün etkisiyle büyük ortalamaların ikinci gün de kayıp yaşamasının ardından Salı gecesi geriledi.

HSBC'den yeni günde yapılan açıklamada, 2023 yılı vergi öncesi karının bir yıl öncesine göre yaklaşık yüzde 78 artışla 30,3 milyar dolara yükseldiği belirtildi. Buna karşın, bankanın vergi öncesi karı analistlerin 34,06 milyar dolarlık medyan tahminleri tutturulamadı.

Hong Kong hisseleri, Hang Seng Endeksi'nin yüzde 3'lük kazancına kıyasla yaklaşık yüzde 1'lik bir artışla gün ortası işlemlerine ara verdi. Hang Seng Endeksi yüzde 14 değer kaybederken, 2023 yılını yüzde 23 artışla kapatan HSBC hisselerinin yıl başından bu yana kazancı yaklaşık yüzde 0,5 düzeyinde kaldı.

Wall Street ve diğer profesyoneller, iyi temettü hisselerinin nasıl seçileceğine ve hangi isimlerin sürdürülebilir gelir sağlayacağına dair ipuçlarını paylaşıyor. Bank Of America'ya göre bu isimlerden bazılarının nakitten daha yüksek getiriye sahip olacağı tahmin ediliyor.

Avrupa piyasalarının Çarşamba gününe karışık bir seyirle açılması bekleniyor. IG'nin verilerine göre, İngiltere'nin FTSE 100 Endeksi'nin değişmeyerek 7.718, Almanya'nın DAX Endeksi'nin 12 puan düşüşle 17.061, Fransa'nın CAC Endeksi'nin 3,0 puan düşüşle 7.796 ve İtalya'nın FTSE MIB Endeksi'nin 18 puan düşüşle 31.786 düzeyinden açılması bekleniyor.

Avrupa'da Çarşamba günü Danone, Wolters Kluwer, Heathrow, BAE Systems, Rio Tinto ve Glencore'un kazançları açıklanacak. Veri cephesinde, Şubat ayında Euro Bölgesi için ön tüketici güveni verileri açıklanacak.

 

Hibya Haber Ajansı