USD/TRY: Dün ABD piyasaları, Fed'den faiz indirimlerine ilişkin beklentilerin ötelendiği ortamda geriledi. Bu sabaha bakıldığında da vadelilerde baskı devam ediyor. Yurtiçinde ise gündem görece sakin ilerliyor. Bu sabah TÜİK tarafından tüketici güven endeksi açıklandı. Geçtiğimiz ay 80,4 olarak açıklanan endeks Şubat ayında 79,3 olarak gerçekleşti. Veri akışında ABD'de, FOMC toplantı tutanakları, para politikasının geleceğine yönelik olası yeni sinyaller açısından dikkatle takip edilecek. Merakla beklenen Nvidia'nın finansalları sonrasında ise oynaklık artabilir. Parite tarafında ise kur 31 seviyesine doğru yaklaşıyor. Dün günü 30,92 seviyesinde kapatan Dolar/TL'de bu sabah hafif yukarı yönlü eğilim devam ediyor.

 

EUR/USD: ABD'de geçen hafta yayımlanan ocak ayına ilişkin TÜFE ve ÜFE verilerinin beklentilerin üzerinde gelmesiyle, Fed'in bu yıl faizleri öngörülenden daha geç indirmeye başlayacağına yönelik yatırımcıların endişeleri artmıştı. Bugün ABD'de Fed'in faizleri sabit tuttuğu 30-31 Ocak Federal Açık Piyasa Komitesi toplantısının özetleri izlenecek. Tutanaklarda para politikasının geleceğine yönelik olası yeni sinyaller dikkatle takip edilecektir. Öte yandan dün ECB tarafından yayımlanan güncel raporda, Euro Bölgesi'nde görüşülen ücret artışının geçen yılın son çeyreğindeki rekor seviye olan %4,7'den %4,5'e gerilediğine işaret ederken, halen %2'lik enflasyon hedefiyle uyumlu seviyenin önemli ölçüde üzerinde kaldığını gösterdi. EUR/USD paritesi ise, dün 200 günlük ortalamanın bulunduğu 1,0825 seviyesini aştı. Şu aşamada 1,0836 direnç seviyesine kadar yükseliş görülebilir. Diğer taraftan 1,0785 seviyesi destek konumunda. 

XAU/USD: Dün 2.015-2.031 seviyeleri arasında işlen gören Ons Altın seansı 20 günlük hareketli ortalamasına paralel 2.024 seviyesinde tamamladı. Dünkü yükselişin ardından bugün de yukarı yönlü hareketle güne başlayan değerli madende Fed FOMC Toplantı Tutanakları verisi takip edilecek. Bununla beraber bölgedeki jeopolitik risklerin artması da Ons Altın üzerinde kısmen etkili. Yukarı yönlü hareketin devamında 2.040-2.055 seviyeleri direnç olarak öne çıkarken, olası satışlarda 2.000 seviyesi destek konumunda.

 

Kaynak: Ziraat Yatırım

Hibya Haber Ajansı