‘Sağlıklı altyapı, sağlıklı gelecek’ ilkesi ile altyapıyı baştan aşağı revize eden Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (KASKİ), geçen yıl sondaj kuyusu, kuyu binası ve depo yapımı için 28 milyon 287 bin 923 TL’lik içme suyu yatırımı yaptı.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, içme suyunu kentin her bölgesine memba kalitesinde ulaştırabilmek için sürekli yeni projeler ürettiklerini belirterek, Kayseri’yi daha yaşanabilir yapıya kavuşturmak için altyapı yatırımlarının önemini bildiklerini kaydetti.  

Tarih boyunca yaşam kaynağı olan suyun, sürdürülebilir kullanımını planlamanın önemini bildiklerini, bununla birlikte modern altyapı çalışmalarıyla kesintisiz bir hizmet sunma hedefiyle çalıştıklarını kaydeden Başkan Büyükkılıç, şunları söyledi:

“Sağlıklı ve kaliteli içme suyu ilkemizden hiçbir zaman vazgeçmedik. Daha iyi, daha güzel, daha faydalı ne yapabiliriz diye de sürekli arayış içerisine girdik. Dolayısıyla depo yapımı için 25 milyon 315 bin 626 TL, kuyu binası için 2 milyon 26 bin 249 TL, sondaj kuyusu için ise 946 bin 48 TL olmak üzere toplam 28 milyon 287 bin 923 TL’lik yatırım yaptık. Yeterli mi elbette değil. ‘Temiz Çevre ve Sağlıklı Yaşam’ anlayışı ile altyapı çalışmalarımızı 2024 yılında da sürdürüyoruz.”

Hibya Haber Ajansı