Akşener, emeklilere verilecek 3 bin liralık bayram ikramiyesine ilişkin, “Milletimizi işiyle, aşıyla, maaşıyla sınayan; çocuklarımızın geleceğiyle oynayan, vicdanları her geçen gün biraz daha yaralayan bir büyük basiretsizliğinin, beceriksizliğinin ve sorumsuzluğun acı sonuçlarıyla yüzleşmeye devam ediyoruz.  21 yıl boyunca milletimizin alın terini ganimet görüp hak yediler ama doymadılar.” dedi.

İktidara tüm emeli maaşlarına seyyanen 11 bin lira zam yapılması yönünde çağrıda bulunan Akşener, şunları söyledi:

“Nitekim bu çerçevede Meclis grubumuz komisyonda bir kanun teklifi verdi ve emekli bayram ikramiyesinin 7 bin liraya çıkartılmasını önerdi. Ayrıca ben de buradan iktidara bir kez daha çağrıda bulunuyorum. Göstermelik zamlar göstermelik ikramiyeler göstermelik vaatler yetmez. Yüksek ücret üzerinden ve yüksek günle prim ödeyenleri daha fazla cezalandırmayın. Bu önerimizi yaptınız, yaptınız. Yapmazsanız sandıkta en büyük tokadı emeklilerimizden yiyeceksiniz.”

“Türkiye’de hala doların yeşilini, doğanın yeşiline tercih eden rantçı bir zihniyet var”

Akşener, tüm dünya iklim krizi ile mücadele ederken Türkiye’de hala tehlikenin farkında olmayan bir zihniyet olduğunu ileri sürerek, şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye’de hala toprağımıza, ağacımıza, suyumuza ihanet etme pahasına el ovuşturan fırsatçı bir zihniyet var. Türkiye’de hala doların yeşilini, doğanın yeşiline tercih eden rantçı bir zihniyet var. Nitekim, bu zihniyetin son ihaneti de Erzincan İliç’te Fırat Nehri’nin kıyısında siyanürle altın aranmasına göz yummaları oldu. Bu konuda defalarca uyarmamıza rağmen, iktidar bizi dinlemek yerine İliç’teki madenin kapasite artırmasına izin vermeyi seçti.  Ve sonunda korkulan oldu, heyelan meydana geldi.”

Hibya Haber Ajansı