Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Erciyes Dağı’nda Erciyes Teknopark A.Ş. ve ORAN Kalkınma Ajansı iş birliğinde gerçekleştirilen Summit Erciyes: Geleceğe Yatırım Yapanlar Zirvesi’ne katıldı.  

Zirvede konuşan Başkan Büyükkılıç, kendi kendine yetebilen ve dünya şehirlerine yazılım ve bilişim hizmetlerini ihraç edecek şirketleri bünyesinde taşıyan bir şehir olmayı amaçladıklarını, organize sanayi bölgeleri ile onur ve gurur duyduklarını ifade etti.

“Akıllı Şehircilik Daire Başkanlığımızı kuracağız”

Akıllı Şehircilik Daire Başkanlığı ile daha da bilinçli, daha da kuşatıcı, kapsayıcı çalışmalar yapacaklarını vurgulayan Büyükkılıç sözlerini şöyle sürdürdü:

“Her geçen gün belediyecilikte ihtiyaç duyduğumuz teknolojik gereksinimler ve bilişim hizmetleri için Erciyes Teknopark firmalarımızdan daha da hizmet aldığımızı ve iş birliğimizi sürdürdüğümüzü bilmenizi istiyorum. Bu iş birliğini geliştirmek amacıyla 2019 yılında Akıllı Şehircilik Çalıştayı yapmıştık. Bu çalışmalarımızı daha sonraki süreçlerde de sürdürdük. Her toplantıda yeni iş birlikleri ve etkileşimler sağlandı. Önümüzdeki yıllar Akıllı Şehircilik Daire Başkanlığı’mızı kurmak suretiyle daha da bilinçli, daha da kuşatıcı kapsayıcı çalışmaları önemsediğimizi, olmazsa olmaz olarak gördüğümüzü vurgulamak isterim. Akıllı Şehircilik Daire Başkanlığı’mız ile bu şehrin sorunlarını ve ihtiyaçlarını, bu şehrin bilişim çözümleriyle karşılıyor olacağız.”

“Uluslararası Bilişim Etkinliği düzenleyeceğiz”

Büyükkılıç, bilişime ve teknolojiye özel önem verdiklerini söyleyerek, “Ayrıca Kayseri’de yeni kurulmuş olan Türkiye Bilişim Derneği Kayseri şubesiyle her yıl uluslararası bilişim etkinliği düzenleyerek bu farkındalığın artmasını sağlayacağız. Kayseri’yi, ticareti, sanayisi, gastronomisiyle değil, değişik alanda inşallah bu şehri tanıyacaklar. Bizim için akıllı şehircilik demek, belediyelerimiz, üniversitelerimiz, kamu kurumlarımız, bilişim firmaları ve STK’lar ile ortak akılla hep birlikte bilişim eko sistemi mantığı ile şehrin yönetilmesidir” ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı