Başkan Şahin yaptığı sunumda 3 milyar TL yatırımı olacak  olan Belkıs İçme Suyu Arıtma Tesisi’nden bahsederek, “Günlük 1 milyon metreküp su arıtma kapasitesine sahip olacak. Tesis, dünyadaki en son teknoloji ile donatılırken sosyal alanları ile bir cazibe merkezi yaratılacak. Tesisin çevresinde biyolojik gölet, yeşil alanlar, restoranlar, misafirhaneler, dinlenme alanları, kafeler, su müzesi, kaskat tipi havalandırma, park alanları ve helikopter pisti yer alacak”  dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Nizip Belediyesi iş birliğinde  ilçenin altyapısının da geliştiğini vurgulayan Başkan Şahin, “ilçe merkezi ve bağlı mahallelerde yeni yerleşim alanlarının altyapı ve kanalizasyon sistemleri otomasyon ve akıllı altyapı sistemleriyle kuruluyor. Planlanan projeler dahilinde ise 30 kilometre içme suyu ve 25 kilometre kanalizasyon hatlarıyla içme suyu depoları yapılacak” açıklamasında bulundu. 

Başkan Şahin, Nizip’in kuzeyinde yer alan Fıstıkkent’te yeni İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi planlandığını da dile getirerek, Nizip Çayı’nın temiz akması içinde yeni bir eylem planı olduklarını aktardı.

Nizip’te yeni kentleşme modelinin de kurulacağını söyleyen Başkan Şahin, “Fıstık Kent, 100 bin kişilik yeni yaşam alanı sunuyor. Fırat manzarası, otobanlara yakınlığı ve yeşille iç içe olacak yeni yaşam alanı, 2 milyon 526 bin 100 metrekarelik alanda inşa edilecek 20 bin konut barındıracak. Çalışmada ticarethaneler, sosyal donatı alanları, okullar ve camiler bulunacak, yaşanabilir yeni bir kent Nizip’e kazandırılacak” ifadelerini kullandı.  

RAYBÜS’ün seferleri arttırılacak

Başkan Şahin, Gaziantep ile Nizip’i demir ağlarla birbirine bağlayan, GAZİRAY ile entegre çalışan 49 kilometrelik Raybüs Hattı’nın sefer sayılarının artacağının altını çizerek, Nizip’e yeni sanayi alanlarının da yapılacağını açıkladı.

Nizip’in istihdamına ve gelişimine katkı sağlayacak bir diğer sanayi projesinin de yolda olduğunu söyleyen Başkan Şahin, “Küçük Sanayi Sitesi ise 3 milyon metrekarelik alanda yükselecek. Nizip Belediyesi’nin yürüttüğü çalışmalarla site tamamlandığında bölgenin ihtiyaçlarına cevap verecek, binlerce kişiye istihdam ve modern çalışma alanları imkanı sunacak” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı