Şanlıurfa Şehit Aileler Derneği Başkanı Mehmet Yavuz Regaip Kandili nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Şanlıurfa Şehit Aileler Derneği Başkanı Mehmet Yavuz Regaip Kandili nedeniyle bir mesaj yayınladı. Yavuz Mesajında; Regaip; çok değerli hediye, bağış, içten gelerek ve yoğun bir şekilde arzu edilen şey anlamına gelen bir sözcüktür. Cenab-ı Hakkın ilahi ihsan ve manevi hediyelerinin diğer zamanlardan daha çok tecelli etmesi ve samimi kalple Allah’a yönelenlerin affedilme ümitleri dolayısıyla, Müslümanlar tarafından heyecanla beklendiği ve gönülden arzulandığı için, “Regaib kandili” denmiştir.

Regaib Kandili, bizlere hayatın akıp gittiğini ve geride sadece Allah’ın rızasına uygun iyi ve yararlı amellerin kalacağını hatırlatmakta, nefsimizin sonu gelmez heveslerinden, tuzak ve yanıltıcı arzularından uzaklaşarak özümüze dönmemizi sağlayacak bir bilinç tazeleme imkânı sunmaktadır. Regaib Kandili günahlardan arınma ve tövbe etme gecesidir. Mübarek aylar ve geceler Müslümanlar için fırsat günleridir. Böyle geceleri fırsat bilerek Cenab-ı Allah’a yönelip af ve mağfiret dilemeliyiz.
Regaip kandilini ifa ettiğimiz gecede bolluk, bereket, iyilik ve sevgi kalplere dolmaktadır. İnsanların birbirine karşı daha hoşgörülü ve saygılı davrandığı bu ayların toplumumuzda var olan iç huzur ve kardeşliği daha da pekiştireceği kanaatindeyim. Müslümanlar için tövbe etmenin, manevi arınma ve kendini yenilemenin müjdecisi olan Regaib Kandilinde kendimizi sorgulamaya ve dinin manevi ikliminde gönül huzuru ve istikamet kazanmaya, ihtiraslarımızı dizginleyip menfaat ve çekişmelerden uzak kalmaya ihtiyacımız daha da artmaktadır.
Regaib kandili vesilesiyle bir kez daha, başta Yüce Yaratan’la olan bağlarımızı ve hayatımızı yeniden gözden geçirmeli, ahlak ve erdemin, doğruluk ve dürüstlüğün, paylaşma ve dayanışmanın, hak ve hukuka riayetin, barış ve kardeşlik içinde bir arada yaşamanın, yetime, öksüze ve kimsesize kol kanat germenin, fakir ve ihtiyaç sahiplerine vermenin, acı ve kederleri paylaşmanın, kutsal değerlere saygının insani erdemler bağlamında ulaşılabilecek en üstün değerler olduğunu hissederek, söz ve davranışlarımıza bu çerçevede yön verme kararlılığı içinde olmalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle, sevgili Şehit Aileler ve Gazilerimiz ve Şanlıurfalı hemşerilerimiz başta olmak üzere, Türk milletimizin ve bütün İslam âleminin Regaib Kandilini tebrik ediyor, ülkemiz ve bütün insanlık âlemi için huzur, barış ve saadete vesile olmasını temenni ediyorum dedi.