USD/TRY: Yurtiçinde bugün TCMB faiz kararını açıklayacak. Yeni Başkan Fatih Karahan başkanlığındaki ilk toplantıda beklenti politika faizinin %45'te sabit tutulması yönünde. Yurtdışında ise dün Fed Toplantı Tutanakları açıklandı. Tutanaklara göre yetkililer faiz indirimi için aceleci olmayı doğru bulmadıklarını belirtti. Ekonomik görünümün aralık ayı projeksiyonundan biraz daha güç olduğu da ifade edildi. Dün karışık bir görünümle günü tamamlayan ABD piyasalarda kapanışının ardından Nvidia'nın finansal sonuçları takip edildi. Şirket, 22,1milyar USD gelir (beklenti: 20,4milyar USD) ve 5,16 USD hisse başı kar (beklenti: 4,63 USD) açıkladı. Bu sabaha bakıldığında ise, ABD vadelileri Nvidia'nın beklentilerin üzerinde gelen finansal sonuçlarının pozitif etkisiyle alıcılı seyrediyor. Veri akışında bugün ABD haftalık işsizlik maaşı başvuruları öne çıkıyor. Ayrıca ABD'de imalat PMI verileri takip edilecek. Yurtiçinde ise TCMB faiz kararı dışında; BDDK'nin ve TCMB'nin açıkladığı haftalık veriler takip edilecek. Parite tarafında ise kur 31 seviyesini aştı. Dolar/TL'de bu sabah hafif yukarı yönlü eğilim devam ediyor.

EUR/USD: ABD'de dün, politika faizinin sabit tutulduğu ocak ayı Fed toplantısına ilişkin tutanaklar yayımlandı. Tutanaklarda Fed üyeleri tarafından, faiz indirimi konusunda temkinli olunarak, indirimlere başlanması için enflasyonun %2 hedefine yaklaştığını gösteren daha fazla ekonomik göstergeye ihtiyaç duyulduğu belirtildi. Avrupa tarafında ise Almanya hükümeti; zayıf küresel talep, jeopolitik riskler ve kalıcı enflasyon riski gibi etkilerle 2024 yılına ilişkin büyüme tahminini %1,3'ten %0,2 seviyesine aşağı yönlü revize etti. Bugün piyasaların odak noktasında, ECB'in ocak ayı toplantısına ilişkin tutanaklar olacak. Bunun yanında, ECB'nin para politikasına yön verecek olan enflasyon verilerinden, Euro Bölgesi'nde ocak ayı nihai TÜFE verileri takip edilecek. Dolar endeksi dün %0,1 düşüşle 104 seviyesinden günü kapatmasının ardından bu sabah 103,8 seviyesinde seyretmekte. Şu aşamada 200 günlük ortalamasını kıran paritede teknik seviyelere bakıldığında 1,0871 seviyesine kadar yükseliş sürebilir. Olası geri çekilmelerde ise 1,0775 seviyesi destek konumunda.

XAU/USD: Dün 2.020-2.032 seviyeleri arasında işlem gören Ons Altın seansı 20 günlük hareketli ortalamasının biraz üzerinde 2.025 seviyesinde tamamladı. Dolar endeksinin (DXY) gerilemesiyle beraber yukarı yönlü ivme kazanan değerli madende bugün açıklanacak ekonomik faaliyetin son görünümüne ilişkin sinyal verecek olan ABD İmalat Sektörü ve Hizmet Sektörü PMI verileri sonrası sınırlı da olsa bir hareket gözlemleyebiliriz. Yükselişin devamı halinde 2.045 ardından 2.055 seviyeleri direnç bölgeleri olarak değerlendirilebilirken, olası kar satışları halinde ise 2.010 - 2.000 seviyeleri destek konumunda.

Kaynak Ziraat Yatırım

Hibya Haber Ajansı