Fed tutanakları belirsizliği ortaya koydu.

Geçtiğimiz hafta açıklanan ABD tarafındaki enflasyon yıllık bazda %3,4 seviyesinden %3,1 seviyesine geriledi. Beklentiler yıllık bazda TÜFE’nin %2,9’a gerilemesi yö- nündeydi. Enflasyonun beklentilerin üstünde gelmesi ile istihdamdaki yukarı yönlü seyrin iç talebin etkileri ile ge- ri çekilen enflasyonu baskıladığı algısının tekrar gündeme geldi. Bu süreçte ise Fed’in beklenen faiz indirimlerinin ay bazında ötelendiği fiyatlamalar arasına dahil oldu.

Fed Faiz anketlerinde 20 Mart’taki Fed faiz kararından faizin sabit kalma ihtimali %93,5 olurken, 1 Mayıs için bu oran %71 olarak gözükmekte.

Tüm bu haberler eşliğinde Fed’in Ocak ayındaki faiz kararına ilişkin tutanaklar yayımlandı. Özet olarak bakıldığında Fed’in hala belirsiz ve temkinli olduğunu söyleye biliriz. Fed’in Ocak ayı toplantısına ait tutanaklarda çoğu yetkili hızlı faiz indirmenin risklerine dikkat çekti. Yetkililer enflasyonun hedefe indiğine dair daha fazla kanıt görmek istediğini belirtti. Tutanaklar, yetkililerin faiz indirimi konusunda aceleci olmayacağına ve enflasyon konusunda temkinli olduklarına işaret etti.

Gram altın fiyatlamaları da hem ons altın hem de Dolar /TL’deki seyre bağlı olarak kısmi yukarı yönlü seyrini sürdürüyor. Ons altın, günlük grafikte 60 ve 200 g HO’nun üstünde hareket ediyor. Ons’ta fibonacci seviyeleri 1.980—2.065 seviyeleri arasındaki yön arayışının sürdüğüne işaret ediyor. 2.065 seviyesinin kırılması durumunda 2.150 seviyeleri hedef haline gelebilir.

Kaynak: İnfo Yatırım

Hibya Haber Ajansı