İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı birimleri tarafından kadınlara yönelik tasarlanmış hizmetleri tek çatı altında toplanarak bütüncül bir anlayışla sunulması için hayata geçen İBB Kadın, tiyatro sanatçısı Derya Baykal’ın katılımıyla gerçekleşen söyleşiye ev sahipliği yaptı.

Derya Baykal’dan toplum zihninde kadın olmanın tarifi

Söyleşide Derya Baykal kamusal alanda, evde, toplum zihninde kadın olmanın tarifini yaptı; üretmenin, kendine güvenin, kadınlarının ekonomiye katkıları gibi konu başlıklarında konuşmalar gerçekleştirdi. Bekar, evli, anne ve anne olmayan kadınların her birinin mevcut yaşam koşullarına göre nasıl üretime katılacakları üzerinde görüşlerini paylaştı.

Söyleşi sırasında konuklar da söz aldı, İmamoğlu ve Baykal’a sorularını yöneltti. Katılımcı kadınlar sorularının ardından faydalandıkları İBB çalışmalarından da bahsetti.

Geliri kız çocuklarının yolunu aydınlatacak

İstanbul Vakfı çatısı altında fikir öncülüğünü yaptığı ‘Büyüt Hayallerini’ projesini hayata geçiren Dilek Kaya İmamoğlu da söyleşide ‘Büyüt Hayallerini’ projesi ve ‘Cam Işığı Kesemez’  kitabıyla ilgili soruları yanıtladı. Kitabında ele aldığı 'Cam Tavan' kavramına açıklık getiren İmamoğlu, kitabın telif gelirlerini ‘Büyüt Hayallerini’ projesinde yer alan 3 bin üniversiteli kız öğrencinin burs fonuna aktarıldığını açıkladı.

Baykal ve Dr. İmamoğlu, sohbetin ardından birlikte eline örgü ipi ve tığ alarak birlikte örgü çalışması yaptı. İlmeklerin kadın hakları için atıldığı söyleşi hatıra fotoğrafıyla sona erdi.

Hibya Haber Ajansı