Avrupa Yayın Birliği EBU'nun İsrail'in Eurovision katılımında değişiklik talep ettiğini ise İsrail gazetesi Ynet Haber Sitesi ileri sürdü.

Site, Avrupalı ​​kaynakların, EBU'nun Ekim Yağmuru olarak adlandırıldığı söylenen şarkıyı siyasi mesajlar içerdiği düşünüldüğü için diskalifiye etmeyi planladığını söylediğini aktardı.

EBU, hem Ynet'e hem de The Huffington Post'a şarkı sözlerini ellerinden geldiğince incelediklerini doğruladı.

EBU hala, EBU ve İsrail Yayın Kurumu bir çözüme ulaşana kadar soruşturmanın gizli olduğunu söylüyor.

Kurallara göre, EBU'nun bir şarkının fazla politik olduğuna karar vermesi durumunda yayın şirketleri şarkıyı veya sözlerini değiştirme hakkına sahip. Ancak İsrailli yayın şirketi Kan'ın böyle bir planı yok.

Ynet'e göre İsrail'in bu yılki Eurovision Şarkı Yarışması'ndan atılması anlamına gelse bile şarkı sözlerini yeniden yapmayı veya şarkıyı değiştirmeyi düşünmüyorlar.

Rus-İsrailli sanatçı Eden Golan, bu yılki Eurovision'da İsrail'i temsil etmek üzere seçildi. Aslında şarkısının geçen hafta yayınlanması gerekiyordu ancak şarkının yayınlanması ertelendi.

Avrupa'nın pek çok yerinden EBU'ya, Gazze'deki savaş nedeniyle İsrail'in Eurovision'dan çıkarılması yönünde talepler yöneltildi.

Finlandiya yayın kuruluşu Yle, Finlilerden, İsrail'in katılmasına izin verilmesi halinde Finlandiya'nın katılmaktan kaçınmasını talep eden yüzlerce mesaj aldı ve hem Finlandiya'da hem de İsveç'te sanatçılar İsrail'i dışlamak için dilekçeler imzaladı.

Ayrıca Norveç, İzlanda ve İrlanda'da da Eurovision'un boykot edilmesi veya İsrail'in dışlanması talep edildi.

Finlandiya'nın Eurovision temsilcisi Windows95man, tam da İsrail'in olası katılımı nedeniyle, Eurovision'a katılıp katılmaması gerektiğini uzun süre düşündü.

Bu haftanın başlarında Windows95man ve sanatçının arkasındaki ekip yine de Malmö'ye gideceklerini duyurdu.

Hibya Haber Ajansı