Merkez Bankası’nın faiz kararlarını gündemine alan Babacan, “Merkez Bankası’nın faiz artırması yanlış olduysa gereği yapılmalı. Tek imza değil mi, yetki sizde değil mi? “ diye sordu.

Merkez Bankası'nın bağımsız çalıştığında enflasyonun tek haneye düştüğünü ifade eden Babacan, “Türkiye’de yakın tarihimiz o kadar açık ki. Ne zaman ki Merkez Bankası bağımsız çalıştı, enflasyon tek haneye düştü; ve uzun süre de tek hanede kaldı” açıklamasında bulundu.

“Bir kimlik siyasetidir almış yürümüş”

“Bir kimlik siyasetidir almış yürümüş” diyen Babacan, ”Şöyle bir açın bakın ne diyorlar diye; hep kimlik siyaseti. Diyor ki, ‘Ben falancıyım, filanım, onun için bana oy verin.’ Diyorlar ki, ‘Ben şucuyum bucuyum, bana oy verin.’ İyi de arkadaş, senin kim olduğunu anladık da, sen bu memleket için ne yapacaksın ya bu onu anlat hele ya. Bu ülkenin yarınları için hayalin nedir? Projelerin nedir, planların nedir onu anlat. Yok.” açıklamasında bulundu.

Bazı muhalefet partileri adına konuşanları dinlerken hicap duyduğunu dile getiren Babacan, “İnanın, bazı muhalefet partilerinin sözcülerini dinlerken, muhalefet partileri adına konuşanları dinlerken hicap duyuyorum. ‘Al birini vur ötekine’ derler ya, aynı o hesap” dedi.

1999 depremleriyle yaşanılan acıdan ders çıkartılmadığını belirten Babacan “Üzerinden 25 sene geçse de 99 depremleriyle yaşadığımız acıdan maalesef ders çıkartılmadı. 6 Şubat günü, depremin olduğu saatte, Adıyaman’da binlerce insan saat 04.17’de o duran saat kulesine yürürken ‘Sahipsiz Memleket!’ diye haykırmıştı; ki ben tam 6 Şubat tarihinde Adıyaman’daydım. 5’inde Kahramanmaraş 6’sında Adıyaman. Oradaki vatandaşlarımızla şöyle bir dertleştik. Tam 1 yıl sonra durumu yerinde izledik, gözledik” ifadelerini kullandı.

Babacan “Kocaeli’yi layık olduğu gibi yöneteceğimizi apaçık belgelerle ortaya koyuyoruz” diyerek, cümlelerini şöyle sonlandırdı:

 “Bir, biz iyi yönetiriz diyoruz. İki, biz temiz yönetiriz diyoruz. Ve bunu da laf olsun diye söylemiyoruz. Kocaeli’yi layık olduğu gibi, demokrasiyle, adaletle ve tertemiz yöneteceğimizi apaçık belgelerle ortaya koyuyoruz. Seçim geliyor diye değil, bundan tam iki yıl önce Yerel Yönetimler ve Şehircilik Eylem Planı’nı ortaya koyan biziz; DEVA Partisi’nden başka bunu yapan yok.”

Hibya Haber Ajansı