EREGL… Şirket Yönetim Kurulu'nun 22 Şubat 2024 tarihli toplantısında SPK'nın II-17.1 sayılı Kurumsal Yönetim Tebliği kapsamında, bağlı ortaklıklar İskenderun Demir ve Çelik A.Ş. ve Erdemir Çelik Servis Merkezi Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile Şirket arasındaki "Yaygın ve Süreklilik Arz Eden İşlemlere İlişkin Rapor" hazırlanarak onaylanmıştır. Raporun sonuç kısmı;                                                                                                                "2023 yılında, bağlı ortaklık İskenderun Demir ve Çelik A.Ş. ile Şirket arasında yaygın ve süreklilik arz eden, yapılmış olan ticari mal alımı ve slab alımı konulu ticari faaliyetlerin, SPK'nın II-17.1 Kurumsal Yönetim Tebliği çerçevesinde, toplam satışların maliyeti içindeki payının her biri için %10'u aşması, bağlı ortaklık Erdemir Çelik Servis Merkezi San. ve Tic. A.Ş. ile Şirket arasında, yaygın ve süreklilik arz eden, yapılmış olan mal satış konulu ticari faaliyetin, SPK'nın II-17.1 Kurumsal Yönetim Tebliği çerçevesinde, toplam satış hasılatı içindeki payının %10'u aşması, dolayısıyla 2024 yılında aynı nitelikteki işlemlerin belirlenen esaslara uygun olarak devam edeceği öngörülmekte olup; söz konusu işlemlerin önceki yıllarla uyumlu ve piyasa koşulları ile karşılaştırıldığında makul olduğu değerlendirilmektedir." şeklindedir. 

KGYO… 7.12.2022 tarihli kap açıklamamsına istinaden;

Şirket portföyünde bulunan İstanbul İli, Eyüpsultan İlçesi, Göktürk Mah. 200 ada 13 parsel üzerinde inşaa edilmesi planlanan İstanbul-İstanbul Projesinin 3. fazının yapımı hususunda İstanbul İstanbul Site Yönetimi ile mutabık kalınarak protokol imzalanmıştır.

İlgili süreç sonrasında 29.12.2023 tarihinde yazılan tadilat yapı ruhsatı tarafımıza bugün itibariyle iletilmiştir. İnşaat yapımı ile ilgili saha çalışmalarına en kısa sürede başlanacaktır.

KRONT… Türkiye'nin Bilişim Teknolojileri alanında öncü şirketlerinden İşNet ile Şirket arasında dün imzalanan iş ortaklığı anlaşması çerçevesinde İşNet bundan böyle bulut sistemleri üzerinde yetkili hesap erişim güvenliği ihtiyaçlarını karşılamak üzere Kron Teknoloji'nin geliştirmiş olduğu siber güvenlik ürünlerini hizmet modeli ile (as a Service) müşterilerine sunmaya başlayacaktır.

İmzalanan ortaklığa ilişkin web sitemizde yayımlanan basın duyurusuna aşağıdaki bağlantıdan erişilebilir: https://kron.com.tr/kron-ve-isnet-bulut-erisim-guvenligi-icin-guclerini-birlestiriyor.

RAYSG… Şirket Hasar Genel Müdür Yardımcısı Sayın Ersin TÜVAR 22 Şubat 2024 tarihi itibarıyla görevinden ayrılmıştır.

REEDR… Şirket, kredi derecelendirmesi kapsamında JCR-ER tarafından değerlendirilmiştir. Yapılan değerlemeye göre şirket Reeder Teknoloji Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin kredi derecelendirme notları aşağıdaki gibidir:

SUNTK… Şirket Sun Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu'nun 22.02.2024 tarihli kararı ile,        Muradiye Mah., Eski Menemen Cad., No 49, Yunusemre, Manisa adresinde bulunan iç üretim biriminin, 14.04.2023 ve 19.01.2024 tarihli KAP bildirimlerinde bahsi geçen, Torbalı Organize Sanayi Bölgesi'ndeki arsa üzerine kurulmakta olan yaklaşık 16.000 m2 üretim tesisine taşınmasına ve söz konusu taşınma işlemlerinin yatırımın tamamlanmasını müteakip başlatılmasına karar verilmiştir. İç üretim faaliyetlerinin tek bir lokasyona taşınarak yürütülecek olması, üretim verimliliği, varlıkların optimizasyonu ve lojistik yönetimi anlamında Şirkete önemli katkılar sağlayacaktır.                                                                                                                           Torbalı Organize Sanayi Bölgesi'ndeki yatırımın tamamlanmasının ardından, taşınma sürecinde, üretimde azalmaya neden olmayacak şekilde planlama yapılacak olup, ilgili süreçteki gelişmeler kamuoyunun bilgisine sunulacaktır.

Kaynak A1 Capital

Hibya Haber Ajansı