Politikacılar kenevir kullanımının yasallaşması ile pazarı uyuşturucu satıcılarından geri almayı umarken, doktorlar bunun gençlerin sağlığını riske atacağı uyarısı yapıyor.

Uyuşturucuya daha kolay erişime izin vermenin artıları ve eksileri hakkındaki hararetli tartışmanın ardından Almanya parlamentosunun kenevirin kısmen yasallaştırmasını bugünkü oturumunda kabul etmesi bekleniyor.

Kullanımın yasalasması ile Almanya Avrupa'da uyuşturucuyu kişisel kullanım için yasallaştıran, Malta ve Lüksemburg'dan sonra üçüncü ülke olacak. Yeni yasaya göre, kenevir resmi yasaklı maddeler listesinden çıkarılacak. Yetişkinlerin bir defada 25 gram kenevire sahip olmasına izin verilecek.

Sağlık bakanı Karl Lauterbach, yeni mevzuatın, düzenli olarak esrar kullandığı tahmin edilen 7 milyon Alman'ın çoğunu tedarik eden uyuşturucu satıcılarından pazarın geri alınmasına olanak sağlamasını beklediğini söyledi.

Hükümet, birçok kullanıcının ilaca tıbbi nedenlerden dolayı güvendiğini ve yeni yasanın aynı zamanda artan sayıda genç tarafından tüketilen esrarın kalitesini de artıracağını söyledi.

Hibya Haber Ajansı