Küçükçekmece Belediyesi ve DİSK Genel- İş Sendikası tarafından Küçükçekmece İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketine bağlı çalışan işçileri kapsayan Toplu İş Sözleşmesi imzalandı. 

Toplu İş Sözleşmesi imza töreninde konuşan Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, “Bu sözleşmeyi belirlerken taleplerimizde Belediyemizin hali hazırda bulunan imkanları dahilinde günün şartlarını dikkate alarak hem işçi arkadaşlarımızı hem de belediyemizi düşünerek görüşmeler yaptık. Siyasi bir kaygımız olmadı, bunun sebebi bizim dünya görüşümüz, emekçiden yana oluşumuz ve örgütlü topluma vermiş olduğumuz değer ve kıymettir. Çalışanımızı mağdur etmemek için yetkili tüm müdürlerim benim yanıma defalarca geldiler. Ellerinden geleni yaptılar, biz de elimizden geleni yaptık.  Ben herkes işine mutlu gelsin istiyorum.” diye konuştu.

DİSK Genel -İş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan ise, “Biz emekçiyiz, üretiyoruz, işçiyiz, çalışıyoruz. İnsanca yaşayacak bir ücret talep ediyoruz. Emek en yüce değerdir. Yaptığımız sözleşmede herkes üzerine düşeni yaptı. Demokrasi işçinin ekmeğidir, bunu savunmaya devam edeceğiz. ” dedi.  

Küçükçekmece Belediyesi ve DİSK Genel İş Sendikası tarafından imza altına alınan yeni iş sözleşmesiyle Belediye Anonim Şirketi’ne bağlı işçilerin maaşları, özlük hakları iyileştirilerek, yüzde 76 oranında zam yapıldı. 

Ayrıca yapılan yeni sözleşme ile enflasyon oranlarının üzerinde bir zam uygulanmış oldu. Belediye işçilerine verilen 25 günlük tediye, yeni sözleşmeyle 45 güne çıkarılırken, diğer tüm sosyal haklara ise yüzde 76 oranında zam uygulandı. Sözleşmeye göre işçilerin maaşlarına 6 ayda bir memur maaş artış endeksi kadar zam yansıtılacak. 

Hibya Haber Ajansı