DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, ziyaretinin ilk durağı olan Batman’da DEVA Partisi İl Başkanlığı’na geçerek burada il ve ilçe başkanları, belediye başkan adayları ve teşkilat mensuplarıyla bir araya gelerek seçim çalışmaları için bir istişare toplantısı gerçekleştirdi. 

Ziyaretinin ikinci durağı olarak Diyarbakır’ın Bismil ilçesine geçen Ekmen, burada önce belediye başkan adayının ofisini ziyaret ederek teşkilat çalışanları ve vatandaşlarla bir araya geldi daha sonra teşkilat heyetiyle birlikte Çalın ve Kurt ailelerine taziye ziyaretlerinde bulundu. 

Ziyaretinin üçüncü durağı olarak Diyarbakır’a geçen Ekmen, burada büyükşehir belediye başkan adayı, il ve ilçe başkanları ve ilçe belediye başkan adaylarıyla bir araya gelerek seçim için istişare toplantısı yaptı. 

Mehmet Emin Ekmen, burada gerçekleştirdiği, röportajda yerel ve ulusal düzeyde mesajlar verdi.

Mahalli İdareler Genel Seçiminde hem Diyarbakır’da hem de Türkiye genelinde sürpriz yapacaklarını iddia eden Ekmen, şunları söyledi:

“Mikrofon sesini kısmak otoriter bir müdahaledir. Hiçbir konuşmacı konuşmasının tamamını zaten Kürtçe veya Lazca yapmıyor, güne özgü ifadeler kullanıyor. Yapılması gereken, tercüme edilerek tutanaklara geçirilmelidir. BM’nin kabul ettiği bir ana dil gününde böyle bir tutum kabul edilemez. Meclis’e bazen yabancı heyetler geliyor. İngilizce, Fransızca, Arapça, Almanca tercümanlar hazır bulunuyor.  Bu ülkenin kadim dilleri var. Kürtçe, Arapça, Lazca, Çerkezce, Gürcüce bu kadim dillere ait bir tercüman tahsis etmek bu devletin demokrat ve çoğulcu yönetim anlayışına işaret eder. Bugüne kadar bunun Meclis’te gerçekleşmemiş olması bir eksikliktir. Türkiye’nin demokratikleşme hedeflerinin iyi olduğu dönemlerde seçim kanunundaki Türkçe dışındaki dillerde propaganda yapma yasağı kaldırıldı. Burada bir anormallik yok.”

 

Hibya Haber Ajansı