2024 Kadınlar Avrupa Hentbol Şampiyonası eleme grubunda 28 Şubat Çarşamba günü deplasmanda, 3 Mart Pazar günü de Ankara’da Bulgaristan ile karşılaşacak olan A Milli Kadın Hentbol Takımı, hazırlıklarına Ankara’da başladı

Medya günü çekimleri gerçekleştiren A Milli Takım oyuncuları ve teknik heyeti, Bulgaristan maçları öncesi, medya mensupları ile de bir araya gelerek soruları yanıtladı.

A Milli Kadın Hentbol Takımı Başantrenörü Costica Buceschi, EURO 24’e katılabilmek için Bulgaristan maçlarının çok önemli olduğunu söyleyerek, Türkiye tarihinde bir ilki başararak Avrupa Şampiyonası’na katılmak istediklerini, bu yüzden çok çalışmalarının gerektiğini kaydetti.

Bu kamp öncesinde geçtiğimiz aylarda iki ayrı kamp yaptıklarını hatırlatan Rumen antrenör Buceschi, “Bu kamptan önce 2 ayrı kamp gerçekleştirdik. A Milli ve A2 Milli takımları bir arada toplayarak tüm oyunculardan faydalanmak istedik. Bulgaristan karşısında iyi bir hentbol izletmek istiyoruz” dedi.

A Milli Takımı kaptanı Betül Yılmaz da çok iyi hazırlandıklarını söyleyerek, Avrupa Şampiyonası’na gitmek istediklerini ifade etti. Yılmaz, “Takım olarak hazırız, istekliyiz ve heyecanlıyız. Camiamız adına bir ilki gerçekleştirmek için umutluyuz. Bulgaristan karşısında favori gösterilsek de sahaya çıkıp maçları kazanmalıyız. Takımda çok genç oyuncular var. Bu da takıma güzel bir heyecan katıyor. Gelecek için umut veriyor “diye konuştu.

A Milli Kadın Hentbol Takımı, gruptaki üçüncü maçında Bulgaristan ile Shumen kentindeki Arena Shumen'de Türkiye saati ile 19.00'da başlayacak. Takım gruptaki dördüncü maçını da Bulgaristan ile 3 Mart'ta Ankara'da oynayacak.  

Hibya Haber Ajansı