Kurulduğu 2003’ten beri Duru Gıda tarafından desteklenen Duru Performans Spor Kulübü'nün genç sporcuları, uluslararası yarışmalarda ülkemizi başarıyla temsil ederek puan yükseltiyor. 11. Uluslararası Türkiye Açık Tekvando Turnuvası ile Alanya Sezon Açılışı Yol Bisikleti yarışlarına katılan sporcular, dereceye girerek bronz madalya kazandı.

Antalya’da 08-14 Şubat 2024 tarihleri arasında düzenlenen 11. Uluslararası Türkiye Açık Tekvando Turnuvası'nda Duru Performans Spor Kulübü adına Gençler kategorisinde yarışan 44 kg da Aleyna Nur İli, rakiplerini açık ara yenerek yarı finalde Özbekistan ile karşılaştı. Sayı farkıyla yarı finalde kaybeden sporcu, ülkemize bronz madalya kazandırdı. Dünya sıralamasına puan veren turnuvada, Genç Erkekler 55 kg’da yarışan Mahmut İnan da bronz madalyanın sahibi oldu.

Duru Performans Spor Kulübü sporcularından Ahmet Çapacı genç erkeklerde 48 kg ve Mehmet Efe Avşar 59 kg kategorilerinde şampiyonayı beşinci olarak tamamladı.

Duru Performans Spor Kulübü antrenörü Ali Can, “Dünya sıralamasında puanlar veren bu önemli organizasyonda büyük çaba gösteren sporcularımıza ve onları destekleyen ailelerine çok teşekkür ediyorum. Ayrıca bizlere desteğini esirgemeyen Duru Bulgur Yönetimine de teşekkür ederim. Avrupa ve Dünya şampiyonalarında aldığımız birçok madalyanın yanına bir de Olimpiyat madalyası koymak en büyük hedefimiz. Bunu başarabilmek için elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz.” dedi.

Antalya Spor Salonu’nda düzenlenen turnuvada yaklaşık 60 ülkeden bin 900 sporcu mücadele etti. Yedi gün süren turnuvada Türk sporcular toplamda 55 altın, 47 gümüş ve 95 bronz olmak üzere 197 madalya kazandı.

Türkiye Bisiklet Kupası 1. Etabında bronz madalya

Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından Alanya’nın ev sahipliğinde 19-21 Ocak 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilen Türkiye Bisiklet Kupası 1. Etap Puanlı Yol Yarışı'nda, Duru Performans Spor Kulübü sporcularından Esma Duman, Genç Kadınlar kategorisinde dereceye girerek üçüncü oldu. 73 kilometreden oluşan Türkiye Bisiklet Kupası 1. Etap Puanlı Yol Yarışı'na 250’ye yakın sporcu katıldı. Dereceye giren sporculara madalyalarını Alanya Gençlik Spor Müdürü Emre Kıldırgıcı ve federasyon yetkilileri verdi.

Hibya Haber Ajansı