Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş 31 Mart’ta yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri çalışmaları kapsamında Evren ve Şereflikoçhisar ilçelerinin ardından aynı gün içerisinde Gölbaşı Seçim Koordinasyon Merkezi’nin (SKM) açılışını gerçekleştirdi.

“Hiç kimseyi ayırmadık, herkesi kucakladık”

“2019 yılında gerçek belediyeciliğin ne olacağını bütün Türkiye’ye göstereceğiz demiştik” sözleriyle konuşmasına başlayan Yavaş, “Öncelikle ayrım yapmayacağız dedik. Bir Allah'ın kulu, bir mahalle muhtarı veya herhangi bir kişi, herhangi bir nedenden dolayı Ankara Büyükşehirden ayrımcılık gördüğünü iddia edemez. Hiç kimseyi ayırmadık, herkesi kucakladık, aynı şekilde devam edeceğiz” diye konuştu.

En büyük projesinin Ankara halkını zengin etmek olduğunu belirten Yavaş, Gölbaşı’nda gerçekleştirdikleri kırsal kalkınma desteklere ilişkin, “5 bin 605 çiftçiye 2 milyon 150 bin kilogram tohum desteği, 2 bin 483 çiftçiye mazot desteği, 837 çiftçiye sulu gübre desteği, 2 bin 93 çiftçiye kendi kurduğumuz seralardan elde ettiğimiz sebze fidesi desteği bir de Belplas şirketimiz atık plastikleri toplayarak elde imal ettiği damlama sulama borusunu bütün çiftçimize dağıtıyoruz” ifadelerini kullandı.

“En değerli projeyi gölbaşı’na yaptım”

“Bugüne kadar yaptığım en büyük, en değerli projeyi Gölbaşı’na yaptım” diyerek Türkiye’nin en büyük tarım kampüsü ve rekreasyon alanı olan BAKAP’ı işaret eden Yavaş, şunları söyledi:

“3 buçuk milyon metrekare. Türkiye’nin en büyük tarım ve rekreasyon alanı. 20 bin tane ağaç diktik. Meyve ağaçları da var. Dut zamanı dut çırpmaya, ceviz zamanı ceviz toplamaya Ankaralıları davet edeceğiz. 30 kadar bungalov ev var Ankara’daki aileleri orada misafir edip çocuklarına tarımı öğreteceğiz ve çocuklarımız artık meyve ve sebzenin manavda yetişmediğini öğrenecekler. 29 kilometre bisiklet yolu, 19 kilometre yürüyüş yolu var. İnşallah bütün Ankara bundan sonra hafta sonları oraya gelecek.”

Hibya Haber Ajansı