WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
YEREL

Yurt dışından gelen 466 hasta Gaziantep'te sağlığına kavuştu

Gaziantep ÜniversitesiHastanesi Başhekimi Prof. Dr. Şevki Hakan Eren: "Kornea nakli, böbrek nakli, jinekolojik kanser ameliyatları, kulak implantlarında ön sıralarda yer alıyoruz"

Yurt dışından gelen 466 hasta Gaziantep'te sağlığına kavuştu
Paylaş:

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Hastanesi, sağlık turizmi kapsamında geçen yıl 25 ülkeden hastaya hizmet verdi.

Almanya, ABD, İsrail, Filistin, Tunus gibi ülkelerden 466 hastayı kabul eden merkez, sağlık turizminin lokomotif kurumlarından biri olmayı hedefliyor.

Kornea ve böbrek nakli, jinekolojik kanser ameliyatları ile kulak implantı gibi birçok ameliyatın gerçekleştirildiği merkez, 2023'de yabancı hasta sayısını arttırmak için çalışmalarını sürdürüyor.

GAÜN Şahinbey Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Şevki Hakan Eren, hastanenin bölgeye hizmet verdiğini söyledi.

Çeşitli illerden ve yurt dışından gelen hastaları ağırladıklarını anlatan Eren, şöyle devam etti:

"Sağlık turizmi alanında birçok ülkeye hizmet veriyoruz. Özellikle Ortadoğu ülkeleriyle birlikte Avrupa ülkeleri de yer alıyor. Almanya, ABD, İsrail, Filistin, Tunus, Suriye, Irak, Avusturya ve Hollanda'dan hastalarımız var. Sağlık turizmine öncülük yapma amacıyla bu işe başladık. Türkiye açısından da bunun önemini biliyoruz. 25'in üzerinde ülkeden hasta kabulü yapıyoruz. Geçen yıl poliklinik ve klinik toplam sayımız 466'dır. Özellikle klinikte yatırarak tedavi ettiğimiz hasta sayımız 137'dir. 2023'de hedefimiz daha fazla olacaktır."

- Nakil, kanser ameliyatları ve kulak implantı yapıldı

Hastanelerinin tam teşekküllü olduğunu aktaran Eren, son sistem cihazlarla hastalara hizmet verdiklerini ifade etti.

Merkezde birçok ameliyat yaptıklarını dile getiren Eren, "Kornea nakli, böbrek nakli, jinekolojik kanser ameliyatları, kulak implantlarında ön sıralarda yer alıyoruz. 2023'de rakamları artırarak bölgeye hizmet etmek istiyoruz. Doktorlarla istişare ederek konuya hakim olmaya çalışıyoruz. Özellikle dışarıdan gelen hastalarımıza danışmanlık hizmetimiz de var. Hastayı ülkesinden alıp hastanemizde misafir edene kadar danışmanlık hizmeti mevcut." diye konuştu.

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

YEREL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.