Altın iki haftalık satış seyrine geçtiğimiz hafta ara vererek yeşilde bir kapanış yaptığı bir haftayı geride bıraktı. 2013 dolar/ons seviyesinden haftaya giriş yapan sarı maden, hafta içinde 2000 dolar/ons seviyesine kadar geri çekilmesine rağmen haftayı artıda kapatmayı başardı. FED’den yılın ilk faiz indirim beklentisi yılın ikinci yarısına ötelenmişken, altın üzerindeki satış baskısı kısmen azalış gösterdiği bir hafta yaşandı. Altın son iki haftanın tüm kayıplarını geri kazanırken 2035 dolar/ons seviyesinden yaptığı kapanışla yüzde 1,1 kazancı hanesine yazdı.

Gümüş ise altının yeşilde kapanış yaptığı haftada, kayıpla haftayı tamamlarken, altına kıyasla düşük performans göstermeye devam ediyor. 23,41 dolar/ons seviyesinden başladığı haftayı, 22,94 dolar/ons seviyesinden tamamlayarak yüzde 2 kaybı hanesine yazdı. Altın gümüş rasyosu bir haftanın ardından yeniden 89 seviyesine yükselmiş oldu.

Platin de haftayı kayıpla tamamlayan bir diğer kıymetli maden olurken, 900 dolar/onsun üzerine tutunmayı başarmış oldu. 908 dolar/ons seviyesinden haftaya başlayan platin, 901 dolar/ons seviyesinden kapanış yaparak yüzde 0,8 kaybı hanesine yazdı.

Paladyum haftayı yeşilde kapatmayı başarmasına rağmen, 1000 dolar/onsun altında işlem görmeye devam ediyor. 949 dolar/ons seviyesinden haftaya başlayan paladyum, 974 dolar/ons seviyesinden kapanış yaparak yüzde 2,6 kazançla haftanın en çok değer kazanan kıymetli madeni oldu.

Kaynak: TROY

Hibya Haber Ajansı