Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün yaptığı konuşmaya yanıt veren İmamoğlu, “Bakın; insanları da aldatıyorlar. Bugün demiş ki Sayın Cumhurbaşkanı; benden önce, rahmetli Kadir Topbaş İstanbul’a güzel bir çehre kazandırmış, ondan sonra da ben gelmişim, kazandıramamışım. Yahu insan da biraz ar olur, ar. Rahmetli Topbaş'a, beş imar dosyasına imza atmadı diye, onu ‘metal yorgunu’ diye ilan edip, hayatı ona zindan edip, mecburen görevi bıraktıran siz değil misiniz? Allah’tan utanın, Allah'tan korkun. Bu şekilde her şeyi kendi lehlerine döndürüp, ne yazık ki yanlışla, yalanla, konuları evirip çevirip kullanmaya bunlar hazır insanlar. Maşallah bunlar, kurtla yiyip çobanla ağlayan insanlar” dedi.

10 yıl önce AK Parti'nin tek kaybettiği ilçe Beylikdüzü’nde Belediye Başkanı seçildiğini hatırlatan İmamoğlu, “Seçimi aldım, o günden beri beni mimlediler. Her işimi engellemeye çalıştılar. O günden beri, o ilçede başladığım ahlakla Büyükşehir'de devam ediyorum. İstanbul'un rantını, 16 milyon insanımıza dağıtmaya devam ediyorum. O yüzden beni buralardan uzak tutmaya çalışıyorlar. O yüzden istiyorlar k, Ekrem İmamoğlu 16 milyona bu rantı dağıtmasın; bir avuç insan yararlansın. Ama biz buna müsaade etmeyeceğiz. Bu millet uyandı. Bakın karşılarına duvar gibi dikilince, cesur bir biçimde sürece dair fikirlerimizi söyleyince, bunlar türlü oyunlarla güya beni yıldırmaya çalışıyorlar. Ama ben söyledim. Daha önce de söyledim. Bu kardeşiniz yılmaz; yıldırır, yıldırır. Siz yılacaksınız” diye konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Arnavutköy Belediye Başkan adayı Tekin Aras ile birlikte gerçekleştirdiği ilçe turunu, Cumhuriyet Meydanı’ndaki halk buluşmasıyla noktaladı. Meydanı, evlerin pencerelerini, balkonları, çatıları dolduran vatandaşlar, İmamoğlu ve Aras’a sevgi gösterilerinde bulundu. Buluşmada ilk konuşmayı yapan Aras, uzun yıllardır imamlık yaptığını aktardı ve sözlerini, “Bir oy imama, bir oy İmamoğlu”na şeklinde noktaladı. Konuşma yapacağı otobüsün üzerine, Aras’ın minik oğlu ve Türk bayrağıyla çıkan İmamoğlu, vatandaşları selamladı.

Mitingi seçim müzikleriyle sabote etmeye çalışanlara tepki gösterdi

Konuşması sırasında, farklı siyasi partilere ait seçim araçlarının yüksek sesli müzik çalarak alanda tur atmasına kayıtsız kalmayan İmamoğlu, “Arada buradan, miting olduğunu bile bile müzik çalıp geçen arabalar var; olsun. Şimdi toplumdaki saygıyı, sevgiyi arttıracak şey, yöneticilerin tavrıdır. Yöneticilerin tavrı, güzel ahlak, güzel bir iyi davranış; ailelere, çocuklara, gençlere huzur verir. Üzüldüğüm ne biliyor musunuz? Akılları o kadar gitmiş ki, bu hareketi yaparak oy kazanacağını zannediyor. Benim memleketimin vicdanlı insanı var ya, benim memleketimin adaletli insanı, bu yapılanın ahlak dışı olduğunu bilir ve ona oy vermez. Göreceksiniz; vermeyecek. Bizim insanımız ahlaklı insanı, bizim insanımız adaletli insanı sever. Bizim insanımız, vicdanlı insanı sever. Vicdanı olmayana, ahlaklı olmayana, bu millet evlatlarını emanet etmez. Etmeyecek. Onun için Allah onlara akıl versin. Ne diyeyim? Allah onları ıslah etsin” ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı