Haftaya hafif pozitif başlayan BIST 100 endeksi gün içinde volatil bir seyir izledi ve endeks günü %0.43 değer kaybı ile 9334.13 seviyesinden tamamladı.

Dün banka hisselerinde etkili olan satışlar endekste baskı oluştururken, sanayi hisselerinin nispeten daha güçlü kaldığını gördük.

Son günlerde yaşanan volatilite sonrasında kısa vadeli göstergelerde güç kayıpları yaşanırken, 4 Ocak tarihinden bugüne kadarki süreçte Al konumunda olan MACD’in dünkü kapanış ile birlikte Sat konumuna geçtiğini görüyoruz.

Diğer yandan kısa vadeli yükselen kanalın altına inilmiş olmasını da teknik açıdan olumsuz bulduğumuz diğer unsur olarak gösterebiliriz.

Son 8 haftadır etkili olan ve ralli havasında süren yükseliş sonrasında teknik göstergelerde yaşanan bu bozulma nedeniyle yeni pozisyonların açılmasını riskli buluyoruz. Taşınan pozisyonlar için ise hisse bazlı destek noktalarının daha yakından izlenmesini öneriyoruz. Destek noktalarının altına inen hisselerde kademeli olarak pozisyonların azaltılmasının yararlı olacağı kanaatindeyiz.

Güne yatay başlamasın beklediğimiz endekste 9280-9400 bandın ilk destek ve direnç seviyeleri olarak takip edeceğiz.

9400 seviyesi aşılmadıkça endekse temkinli bakışımızı koruyacağız.

Ara destek noktası olarak gördüğümüz 9280 seviyesinin kırılması durumunda ise güç kaybının hızlandığını görebiliriz. Bu nedenle 9280 seviyesinin altına inilmesi sonrasında hisselerde pozisyonların kademeli olarak azaltılmasını uygun buluyoruz.

Kaynak A1 Capital

Hibya Haber Ajansı