İstanbul toplu ulaşımında İETT, yatırımlarına devam ediyor. İstanbul’un filosuna katılan 252 adet yeni metrobüsten sonra otobüs filosuna yeni dahil edilmek için satın alınan 150 otobüs de partiler halinde filoya dahil olarak hizmet vermeye başladı.

Filoya gelen ilk otobüsler şu şekilde:

80 / Kazlıçeşme – Eminönü, 32T / Cevatpaşa – Taksim, 48K / Kemerburgaz – Ağaçlı Köyü, 80T / Kazlıçeşme – Taksim, 85C / Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa – Kazlıçeşme, MK97 / Çavuşpaşa – Zeytinburnu, MR10 / Zeytinburnu – Kazlıçeşme, MR11 / Kazlıçeşme – Topkapı gibi hatlarda hizmet vermeye başladı.

Gelecek yeni otobüslerin de Avrupa Yakası’nın diğer bölgelerinde ve Anadolu Yakası’nda hizmet vermeye başlaması planlanıyor.

Yeni araçlar 12 metre uzunluğunda, 100 yolcu kapasiteli, 300 beygir gücünde. Araçlar ayrıca Dijital Kamera Ayna sistemi, Anlık Şoför Duygu Durum Analizi ve Yolcu Sayma Sistemleri, Elektronik Fren ve Dijital Sürücü Ekranlarına sahip. Aynı zamanda araç verilerini anlık olarak Filo Yönetim Merkezi ile paylaşabilen, Şoför Kaza Uyarı Donanımları bulunan, Telemetri Sistemi ve Sürücü İçin Görüş Kameraları olan araçlar, İstanbulluların hizmetinde olacak.

Hibya Haber Ajansı