Oba Makarna halka arzı kapsamında 47.204.809 nominal değerli paylar sermaye artırımı, 24.084.086 nominal değerli paylar ortak satışı olmak üzere toplam 96.336.345 nominal değerli payların satışı sonucunda toplam halka arz büyüklüğü 3,78 milyar TL olarak gerçekleşti. 39.24 TL fiyattan talep toplayan Oba Makarna halka arzına yaklaşık 3,4 milyon yatırımcıdan, tahsisat tutarının 4,9 katı talep geldi. Halka arz sonrası Oba Makarna’nın halka açıklık oranı yüzde 20,1 oldu.

ÜNLÜ Menkul Değerler liderliğinde 22-23 Şubat tarihlerinde 39.24 TL’den halka arz edilen Oba Makarna hisselerinin yüzde 49’u yurt içi bireysel yatırımcılara, yüzde 1’i şirket çalışanlarına, yüzde 45’i yurt içi kurumsal yatırımcılara ve yüzde 5’i yurt dışı kurumsal yatırımcılara tahsis edildi.

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan ÜNLÜ & Co Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Mahmut L. Ünlü, “Konsorsiyum liderliğini üstlendiğimiz, yatırımcılardan üst seviyede ilgi gören Oba Makarna halka arzıyla başarılarımıza bir yenisini daha ekledik. ÜNLÜ & Co olarak istikrarlı yapımız ve sektördeki güvenilirliğimizle aracılık faaliyetlerini yürüttüğümüz her halka arzı başarıyla taçlandırmaya devam ediyoruz. Gelecekte de liderlik vizyonumuzla sermaye piyasalarında önemli roller üstlenmeye devam edeceğiz. Borsamızda şirketlerimizin sayısının çoğalmasını hem işlem hacminin artması hem de yabancı yatırımcıların ilgisini çekmesi açısından önemli görüyoruz. Şirketlerimizin halka arz konusundaki stratejik girişimleri, onlara kurumsallaşma süreçlerinde ivme kazandırıyor, şirketlerin müşterileri, tedarikçileri ve finans kuruluşları nezdinde kredibilitelerinin artmasına yardımcı oluyor. Halka arzla şirketler sermayelerini daha da kuvvetlendirerek gerek ulusal gerekse uluslararası şirketlerle rekabet konusunda önemli bir avantaj sağlıyor. Bu süreçte şirketlerimizin yanında olduğumuz için gurur duyuyoruz. Oba Makarna halka arzında birlikte çalıştığımız tüm aracı kuruluşlara değerli katkıları için teşekkür ediyoruz” dedi.

ÜNLÜ & Co Hakkında 

1996 yılında kurulan ÜNLÜ & Co Grubu, kuruluşundan bugüne gerçekleştirdiği 129 başarılı işlem ve 18 milyar ABD doları toplam işlem boyutu ile Türkiye’nin lider birleşme ve satın alma danışmanı olarak faaliyet gösteriyor. Şirket ayrıca, 2010’dan bugüne 30 mn USD’nin üzerinde değere sahip işlemlerde; gerçekleşen toplam işlem adedi, toplam sınır ötesi işlem adedi, toplam özel fon işlem adedi sıralamalarında da lider konumda. (Kaynak: Mergermarket)

ÜNLÜ & Co Grubu, 2010-2022 yılı arasındaki halka arzlar, ikincil halka arzlar ve hızlandırılmış talep toplama (accelerated book building) işlemlerini içeren sermaye piyasası işlemlerinde, özelleştirmeler hariç yüzde 22 pazar payı, 32 işlem ve 3 milyar dolarlık işlem tutarı ile tüm finans kurumları içinde ikinci sırada yer alıyor. (Kaynak: Bloomberg)

ÜNLÜ & Co Grubu, 2013 yılından bu yana toplam 31 adet borçlanma aracı ihracı ile toplamda 2,2 milyar TL’nin üzerinde bir hacim oluşturdu. (Kaynak: Borsa İstanbul)

Türkiye’nin lider tahsili gecikmiş alacak yönetimi şirketlerinden biri olan İstanbul Varlık, toplam 419 milyon TL’lik yatırım ile 4,4 milyar TL anapara büyüklüğünde portföye sahip.

ÜNLÜ & Co ayrıca, ÜNLÜ Menkul Değerler çatısı altında faaliyet gösteren DAHA Yatırım Danışmanlığı ile nitelikli bireysel ve kurumsal müşterilere kişiye özel yatırım danışmanlığı hizmeti sunuyor. DAHA faaliyetleri kapsamında yönetilen varlıkların tutarı Haziran 2023 itibarıyla 15,3 milyar TL seviyesinde. Varlık Yönetim hizmetlerinde ise, 280’den fazla çalışanıyla Fon ve Portföy Yönetimi, ÜNLÜ Alternatif Yatırımlar ve Tahsili Gecikmiş Alacak Yönetimi alanlarında faaliyet gösteriyor. Varlık Yönetimi grubu altında yönetilen varlık tutarı ise 8 milyar TL’ye ulaştı.

Merkezi İstanbul’da olan ve 500’e yakın çalışanıyla faaliyet gösteren ÜNLÜ & Co Grubu’nun ayrıca İstanbul- Bağdat Caddesi, Ankara, İzmir ve Antalya’da şubeleri, New York ve Londra’da ise iştirakleri bulunuyor.

Hibya Haber Ajansı