Bakan Yerlikaya, 65 yeni Mobil Göç Noktası aracısını daha hizmete aldıklarını belirterek, “Yeni araçlarımızla birlikte İstanbul’da toplam 103 Mobil Göç Noktasına ulaştık. Böylece denetimlerimizi daha yoğun ve güçlü hale getirdik. Yeni araçlarımızın, İstanbulumuza hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

İçişleri Bakanlığı olarak 600 bin personelle ülkenin dört bir yanında olduğu gibi İstanbul’da da huzur ve güvenliği sağlamak için canla, başla çalıştıklarını söyleyen Bakan Yerlikaya, “Göç, bugün dünyanın önündeki en büyük küresel meselelerin başında geliyor. Bulunduğumuz konum, bölgemizde yaşanan istikrarsızlıklar, savaş ve kaos gibi nedenlerden dolayı pek çok ülke gibi biz de maalesef göç olaylarına maruz kaldık.” diye konuştu.

Bakan Yerlikaya, temel hedeflerinin hem düzensiz göçle hem de göçmen kaçakçılığı organizatörleriyle amansız bir şekilde mücadele etmek olduğunu dile getirdi.

Kimliğini ibraz edemeyenlerin Mobil Göç Noktası araçlarına davet edildiğine değinen Bakan Yerlikaya, şu ifadeleri kullandı:

“Bu araçlarda bir göç uzmanımız ve bir tercümanımız görev yapıyor. Araçta yabancının hem parmak izi sorgulaması yapılıyor; hem de GÖÇ NET veri tabanından gerekli kontrolleri sağlanıyor.  Eğer yabancı düzensiz göçmense sınır dışı işlemlerinin yapılabilmesi için doğrudan Geri Gönderme Merkezlerine sevk ediliyor.”

Bakan Yerlikaya, Mobil Göç Noktası araçlarında bugüne kadar toplam 286 bin 102 yabancının kontrollerinin yapıldığını ifade ederek, “61 bin 429 yabancının düzensiz göçmen olduğu tespit edildi. Bu kişilerin sınır dışı işlemleri başlatılarak Geri Gönderme Merkezlerine sevk edildi.” şeklinde konuştu.

Hibya Haber Ajansı