Kayseri Büyükşehir Belediyesi,  Başkan Memduh Büyükkılıç’ın talimatlarıyla hayırsever iş birliğinde hayata geçen Besime Özderici Engelsiz Yaşam Merkezi, Engelsiz Çocuk Evleri, engelli rampalı otobüsler, Erişilebilir Yaya Butonları, engelli bireylerin raylı sistem araçlarına daha kolay binişini sağlayacak uygulama gibi projelerin yanı sıra etkinlik ve faaliyetleri hizmete sundu.

Başkan Büyükkılıç, yeni dönemde yüzde 40 ve üzeri oranda engeli bulunan engelli vatandaşlara su faturalarında yüzde 50 indirim uygulayacakları müjdesini verdi.

Başkan Büyükkılıç, halihazırda Ulaşım A.Ş. filosunda engelli erişimli araçlara ulaşım hizmeti veren büyükşehir belediyesinin engellilerin toplu taşımaya erişimi konusunda toplu taşıma sistemlerinin tamamının engelli erişimine tam uyumlu olmasını sağlayacaklarını söyledi.

Yine engelli vatandaşların temiz, sağlıklı ve bakımlı hanelerde yaşamalarını sağlamak için temizlik ve basit tamirat desteği hizmeti vereceklerini söyleyen Büyükkılıç, Akıllı Şehircilik Projesi kapsamında, engelsiz ulaşım mobil uygulaması projesi ile ulaşım araçlarının saat, sefer, güzergah ve konum bilgilerini sesli olarak mobil uygulama ile alabileceklerini, varsa şikayet istek ve diğer taleplerini de iletebileceklerini vurguladı.

Kente öğrenim için gelen üniversite öğrencilerine ise Başkan Büyükkılıç, öğrencilerin su faturalarının yüzde 50’sini karşılayarak bu konuda da destek olacaklarını aktardı.

Hibya Haber Ajansı