Beylikdüzü Belediyesi tarafından oluşturulan Umut Meyve Ormanı ve Hobi Bahçeleri’nde beşinci kez kura heyecanı yaşandı. 926 kişinin başvurduğu kura çekiminde isimler, noter eşliğinde belirlendi. Her biri 15 metrekare olan 133 bahçe için 130 asil ve 133 yedek talihli çekimi yapıldı.

Hobi Bahçeleri’nin 11 adeti ise her yıl olduğu gibi özel gereksinimli çocukların rehabilitasyonunda kullanılmak üzere tahsis edildi.

 Kura heyecanına Beylikdüzü Belediyesi 1. Başkanvekili Serdal Mumcu ile Beylikdüzü Belediye Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri, birim müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kazananlar bir yıl boyunca hobi bahçesini kullanabilecek

Kura çekiminde, Hobi Bahçeleri’nin 5. dönem kullanım hakkını elde eden talihliler, 6 Nisan 2024 -31 Mart 2025 tarihleri arasında, bir yıl boyunca hobi bahçesini kullanabilecek.

Gönüllüler bu bir yıl içerisinde, bahçelerinde, herhangi bir ücret ödemeden ekim, dikim, bakım ve hasat işlemlerini yapıp kendi sebzelerini yetiştirecekler ve toprakla iç içe olup şehrin stresinden uzaklaşacak. Kazanan talihliler çekiliş sonucu sms yolu ile tebliğ edildikten sonra 7 iş günü içerisinde Hobi Bahçeleri Yönetim Binasına evraklarıyla birlikte başvuru yapabilecek.

Hibya Haber Ajansı