İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Esenler Belediye Başkan adayı Hasan Dalkıran ile birlikte ilçe turu yaptı. İmamoğlu ve Dalkıran’ın ilçedeki ilk adresi, Çifte Havuzlar Mahallesi’ndeki Esenler Cemevi oldu. İkinci olarak Yavuz Selim Mahallesi’ndeki Prof. Dr. Adem Baştürk Kültür Merkezi bünyesindeki kapalı pazarda yurttaşlarla buluştu. Esnafa hayırlı işler temennisinde bulunan İmamoğlu, vatandaşlardan gelen talep ve sorunları dinledi. İmamoğlu ve Dalkıran, Esenler turunu, Havaalanı Mahallesi Kışla Caddesi’nde gerçekleştirilen halk buluşması ile noktaladı.

“Uzun zamandır mülteci sorununu hiç konuşmuyoruz”

İktidar kanadının Türkiye'nin çok sorunlarını ve bu sorunların konuşulmasını ötelediğini vurgulayan İmamoğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Mesela, uzun zamandır mülteci sorununu hiç konuşmuyoruz. Daha yakın bir geçmişte, bu sorun uzun uzun tartışılırdı. Şimdi gündeme bile gelmiyor. Ne oldu bu insanlar, ülkeyi terk mi etti? Etmediler. Hatta sayıları artmaya bile devam ediyor. Eğitimle ilgili çocuklarımızın, gençlerimizin çok sorunları var. Hiç konuşmuyoruz, konuşamıyoruz eğitimi. Oysa memleketin en önemli meselesi, gerçekten eğitim kalitesi sorunu. Adalet sorunu var. Her geçen gün insanlar, adalete olan güvenini kaybediyor. Bunu da hiç konuşmuyoruz. Nüfusumuz yaş olarak yükseliyor. Artık ‘genç Türkiye'den, yaş ortalaması 34 olan bir Türkiye'ye doğru gidiyoruz. Bunu da konuşmamız lazım.”

Mayıs seçimine giderken ekonominin kötü olduğundan bahseden İmamoğlu, "Her şeye rağmen, buradan söylüyorum, bu millet belki güvenmek istedi. Bir şans daha verdi. ‘Belki düzeltir’ dedi. Aradan 10 ay geçti. Hayatınızda düzelen bir şey var mı? Hayır. Daha kötü oldu. İçinde bulunduğumuz durumu, bakın bir örnekle açıklamak isterim. Dünya Bankası, yeni veri açıkladı. 2010 yılında kişi başı milli gelir, 10 bin 615 dolar. 2022 yılında ne olmuş biliyor musunuz? 10 bin 616 dolar. Yani 1 dolarcık artmış. Tam 12 senede, 12 yılda 1 dolarcık ileri gitmişiz. Bunun anlamı ne biliyor musunuz? Bu hükümet, 12 yılımızı hiç etti, hiç.” diye konuştu.

“5 yılımızı 25 yıllarıyla kıyaslıyorlar” diyen İmamoğlu, şöyle devam etti:

“Hem sosyal alanda hem de yatırım alanında bizim 5 yılımızı ne yapıyorlar biliyor musunuz? Kendilerini 25 yılıyla kıyaslıyorlar. 5 yılımızı 25 yıllarıyla kıyaslıyorlar. Ne demiştim? 18 gün göreve gelmiştik; hatırlıyor musunuz? Seçimi iptal etmişlerdi. Hatırlıyorsunuz değil mi? ’18 günde bile ben bunları deli ettim ya, 5 yılda çıldıracaklar, çıldıracaklar’ demiştim. Ben, sizi hiç aldatmadım. Size, hiçbir zaman yapamayacağım şeyleri vadetmedim. Hep kalbi de aklı da size karşı açık birisi oldum. Yaşınıza göre beni bir evladınız kabul ettiniz. Beni bir kardeşiniz ya da bir abiniz gibi görün dedim. Ve siz de öyle gördünüz. Sağ olun, var olun. Ey milletim; gücünüzün farkına varın. Sizden daha güçlü kimse yok.”

İstanbul'da 2019'dan sonra iktidarında bir şeyler yapmaya başladığı dile getiren İmamoğlu, "2019’da ne yaptı bu millet? Onu değil, sizin tercihinizi tercih etti. Ne yaptık? Atom karınca gibi çalıştık mı? Tüm yatırımları İstanbul'da daha önce durmuştu. Hiç dönüp İstanbul'a bakmıyordu. Metro şantiyeleri terk edilmişti. Peki ne oldu? Durdu, durdu; İstanbul'da 2019’dan sonra o da bir şeyler yapmaya başladı. Niye? Atom karınca gibi Ekrem'i görünce, onun peşinden koşmaya başladılar. Öyle değil mi? Bak, bu milleti aldatamazsın. Ben onun için ona, onlara diyorum ki, o anlayışa diyorum ki; seni gidi seni. Bu iktidarın ekonomiyi düzeltmesini istiyor musunuz? Daha çok çalışmasını istiyor musunuz? Bize oy vermelisiniz, bize. Bize oy vermelisiniz. Belki akılları başına gelir, İstanbul'da sorumluluk alanlarındaki işleri yapması gerekenleri yapmaya başlarlar. Bize oy vermelisiniz ki, belki ekonomideki o derin sorunlarla uğraşmaya başlarlar.” dedi.

Hibya Haber Ajansı