Türk iş dünyası önümüzdeki Nisan ayında, son dönemde güçlenen BAE-Türkiye iş birliği kapsamında gelişen Orta Doğu'nun temiz enerji dönüşümüne öncülük etmek ve küresel iklim değişikliği hedeflerini yakalamak amacıyla Abu Dabi’de gerçekleştirilecek 16. World Future Energy Summit’e katılacak.

İki ülke arasındaki stratejik ortaklık geçen yaz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın BAE ile enerji ve doğal kaynaklar alanlarında kapsamlı yenilenebilir enerji projelerini hayata geçirmek amacıyla hedefiyle imzaladığı anlaşma ile kuruldu.  Projeler arasında offshore rüzgâr ve güneş enerjisi, temiz hidrojen ile nükleer enerji yer alıyor. 

Dünya Bankası'na göre Türkiye, 2053 yılına kadar net sıfır karbon emisyonuna ulaşma taahhüdünde bulundu. Bu doğrultuda Türkiye'nin en büyük çelik üreticisi Erdemir, emisyonlarını 2030 yılına dek yüzde 25 azaltmak için 3,2 milyar dolar yatırım yapacağını açıkladı. Bu da Türkiye’nin sadece iklim değişikliğini azaltmak için değil, aynı zamanda insan sermayesini güçlendirmek ve karbon emisyonlarını azaltma gündemini ilerleterek, yenilikçi çözümlerden yararlanma fırsatını kullanmak için sıkı önlemler alma yönündeki kararlılığını gösteriyor.

Gelişmiş ülkeler tarafından desteklenen COP28 sonrası bir girişim, BAE-Türkiye İş Konseyi'nin iklim değişikliğini azaltma hedefleri konusunda iş birliği yapma ve bölgesel temiz enerjiye geçişi hızlandırma taahhüdünde bulunduğunu gördü. Türk iş dünyası, planları netleştirmek ve ortak amaçlar doğrultusunda olumlu adımlar atmak için 16-18 Nisan tarihleri arasında yılda bir defa düzenlenen World Future Energy Summit’te buluşmayı bekliyor. 

Bu seneki Zirve programında, Türkiye’den gelecek olan konferans konuşmacıları, delegeler ve katılımcılar öne çıkıyor. Ancak Türkiye’nin Zirve'deki Güneş Enerjisi Sergisi ve Konferansı ile öne çıkacak. Sektörün önde gelen şirketlerinden Promod Enerji, Aksay Enerji, Turan Makina, HT Güneş Enerjisi ve Naturel Enerji iş birliği kapsamındaki fırsatları değerlendirmek üzere konferansa katılım sağlayacaklar. 

HT Solar Energy Genel Müdürü Bao Yue, “Türkiye ile BAE arasındaki iş birliğini sürdürülebilir enerji alanında bir üst seviyeye taşıyacak olan World Future Energy Summit, HT Güneş Energy’ye de daha yaşanabilir, daha temiz bir dünyaya katkıda bulunmak için benzersiz bir fırsat sunuyor. Bu fuarda, en son teknolojilerimizi tanıtacağız ve dünyamızın geleceğini inşa etmek için değerli adımlar atacağız” dedi.

World Future Energy Summit tarafından hazırlanan MESIA Solar Outlook Raporu'na göre, Orta Doğu, modül üretimi alanında önemli adımlar atıyor ve 2025 yılına kadar 17 GW'ın üzerinde bir kapasiteye ulaşılacağı öngörülüyor.  Bu bağlamda Türkiye, Orta Doğu güneş enerjisi sektöründe hem mevcut hem de gelecekte öngörülen üretim kapasitesindeki yüzde 80'lik payıyla baskın güç olarak öne çıkıyor. 

RX Orta Doğu Genel Müdürü ve World Future Energy Summit Başkanı Leen Alsebai, iki ülke arasındaki iş birliğinin sadece ürün tedariki alanındaki bilgi paylaşımının ötesine geçerek, üst düzeyde bir iş birliğine dönüşebileceğini söyledi. Alsebai, şunları söyledi: "Türk ortaklarımızın ülkenin gelişen yenilenebilir enerji alanındaki deneyimlerini nasıl paylaşacaklarını ve Nisan ayındaki Zirve’ye katılmayı planlayan bölgesel ve uluslararası potansiyel kurumlara ve yatırımcılara dair hangi fırsatların ortaya çıkacağını görmeyi heyecanlı bekliyoruz.”

World Future Energy Summit 2024’ün 400'den fazla katılımcıyı ağırlaması, 30 binden fazla ziyaretçi çekmesi ve güneş, atık yönetimi, su, temiz enerji ve akıllı şehirlerin yanı sıra iklim ve çevre gibi odak sektörlere hitap eden 260'tan fazla konuşmacıya yer vermesi bekleniyor. Etkinlik hakkında daha fazla bilgi için https://www.worldfutureenergysummit.com adresini ziyaret edin.     

World Future Energy Summit Hakkında

Abu Dabi'de yılda bir defa düzenlenen World Future Energy Summit, gelecekte enerji, temiz teknoloji ve sürdürülebilirlik alanlarında yapılan dünyanın önde gelen iş etkinliğidir. Fuarları ve konferansları aracılığıyla hükümet ve iş dünyasının liderlerini bir araya getirerek temiz enerji, su, atık yönetimi , akıllı şehirler ve iklim değişikliği konularında öncü çözümler ve çığır açan girişimler sergilemektedir.

İş dünyası, inovasyon ve bilgi alışverişi için küresel bir merkez olan World Future Energy Summit, fikirlerin, teknolojilerin ve yatırımların sınır ötesi ve dünya çapında kamu ve özel sektör arasında ilerlemesine ve transferine ilham veriyor. Fuar ve sektör konferansları tüm paydaşlar için sürdürülebilir büyümeyi teşvik etmeye yardımcı olur. Daha fazla bilgi için lütfen www.worldfutureenergysummit.com adresini ziyaret edin.  

En son etkinlik ve sektör analizlerini takip etmek için World Future Energy Summit'i takip edebilirsiniz:

X (Twitter)

Facebook

instagram

LinkedIn

Youtube

 

RX’in (Reed Exhibitions) Hakkında 
RX bireyler, topluluklar ve kuruluşlar için iş kurma işindedir. Müşterilerin 43 farklı sektörde 22 ülkede 400’den faüzla etkinlikte pazarlar hakkında bilgi sahibi olmalarına, ürün temin etmelerine ve işlemlerine destek olmak için verileri ve dijital ürünleri birleştirerek yüz yüze etkinliklerin gücünü artırıyor. RX, toplum üzerinde olumlu bir etki yaratma konusunda tutkuludur ve tüm çalışanları için kapsayıcı bir çalışma ortamı yaratmaya kendini adamıştır. RX, profesyonel ve ticari müşterilere yönelik bilgiye dayalı analitik ve karar verme araçlarının küresel sağlayıcısı olan RELX'in bir parçasıdır. www.rxglobal.com

RELX’in Hakkında 
RELX, profesyonel ve ticari müşterilere yönelik küresel bir bilgi tabanlı analiz ve karar araçları sağlayıcısıdır. RELX 180'den fazla ülkede müşterilere hizmet vermektedir ve yaklaşık 40 ülkede ofisleri bulunmaktadır. Şirket, yüzde 40'ından fazlası Kuzey Amerika'da olmak üzere 33 binden fazla kişiyi istihdam etmektedir. Ana şirket olan RELX PLC'nin hisseleri Londra, Amsterdam ve New York Menkul Kıymetler Borsaları’nda aşağıdaki sembollerle işlem görmektedir: Londra: REL; Amsterdam: REN; New York: RELX.

RELX, World Future Energy Summit’in organizatörü olan RX'in holding şirketi ve sahibidir. 

*Not: Güncel piyasa değeri http://www.relx.com/investors adresinde bulunabilir.

 

Hibya Haber Ajansı