Çin'in Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilciliği Maslahatgüzarı Dai Bing, dün bir kez daha Gazze’de derhal ateşkes sağlanması ve insani yardım malzemelerinin bölgeye ulaştırılması çağrısında bulundu.

Dai Bing, dün BM Güvenlik Konseyi’nde Gazze’de insani sorunlar konusunda düzenlenen toplantıda konuşma yaptı.

BM ve insani kuruluşların Gazze’deki insani felaketin hafifletilmesi için oynadığı rolü desteklediklerini belirten Dai Bing, Gazze'de çatışmaların meydana gelmesinden bu yana geçen dört aydan uzun sürede yaklaşık 30 bin sivilin hayatını kaybettiğini ve Gazze’nin benzeri görülmemiş bir insani felaketle karşı karşıya bulunduğunu hatırlattı.

Dai, Çin’in, İsrail'i BMGK’nin kararlarını yerine getirmeye, kara, deniz ve hava kanallarını açarak insani yardım malzemelerinin bölgeye güvenli, hızlı ve sorunsuz bir şekilde ulaştırılmasını sağlamaya çağırdığını ifade etti.

Dai Bing, Çin’in uluslararası toplumla birlikte bölgenin yeniden barışa kavuşturulması, can güvenliğinin korunması, iki devletli çözüm planı uygulanarak ateşkesin sağlanması ve Ortadoğu’da kalıcı barışın gerçekleştirilmesi için çaba harcamaya devam edeceğini vurguladı.

Hibya Haber Ajansı